Ford Mondeo: Storing centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2000

Hallo, Als ik met mijn afstandbediening de vergrendeling activeer, dan hoor je het systeem reageren, maar aansluitend ontgrendeld het systeem zich weer!? Als ik via het slot probeer te sluiten, sluit alleen het linker portier, dus niet "centraal".
Wie weet de oplossing?
Groetjes.............Fred

fred3328

Geplaatst door fred3328 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk is de micro switch in het lv portierslot defect, het systeem denkt dat het linker portier nog openstaat en zal dus niet electronisch vergrendelen...tijd voor een nieuw linker portierslot mechanisme...

fred3328 (0), 19 jaar geleden

Hallo Ruud,
Is dit zelf te doen, of moet dit bij de Ford gebeuren.
Heb twee "rechterhanden" en doe normaal gesproken veel zelf.

RvL (0), 19 jaar geleden

Wat het ook zou kunnen zijn (weet niet precies hoe het werkt bij de Mondeo) is dat de relaisschakeling van de deurvergrendeling defect is.

Dit was het geval bij mijn Daewoo Espero. In de betreffende schakeling zit een Hex Schmitt Trigger chipje welke defect was. Bij mij sprongen echter de deuren automatisch weer open nadat ik ze op slot gedraaid had.

Dit chipje is te vervangen voor 75 eurocent. Nogmaals, ik weet niet of het bij de Mondeo hetzelfde werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.