Ford Mondeo: 1.8 TD oliekeerring krukas

Bouwjaar: 1997

Hoi,
Bij het vervangen van de distributieriemen heb ik gezien dat de oliekeerring van de krukas lichtjes olie verliest, daarom wil ik die mee vernieuwen. Hiervoor moet de krukaspolie worden verwijderd. De centrale bout wil niet direkt lossen, is dit linkse of rechtse schroefdraad?
alvast bedankt om te antwoorden
Pascal

pascal8365

Geplaatst door pascal8365 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is een gewone rechtste schroefdraad.

Vervang ook direct de poelie,die vaak ingesleten is,en de O-ring in de poelie.
Maar is wel een probleem bij deze motoren hoor.
De kans is groot dat ie hierna weer lekt/gaat lekken.

Niels

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

olie lekkage aan de distributie zijde is een veel voorkomend probleem, controleer gelijk ook de afdichting van het nokkenas lager ,de bout van de krukas is inderdaad rechtes draad, maar zit wel bijzonder strak aangetrokken, tel er op dat dit ook weer gebeurt na vervangen v/d keerring (uit mijnn hoofd is het 1e fase 50 nm, 2e fase 100 nm, 3e fase 90 graden na trekken..)

pascal8365 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de tips, ik zit ook nog met een probleempje aan de luidsprekers in de deuren, die vallen af en toe uit. Ik heb al de multifiche van de deuren open gedaan, maar ik denk niet dat het daar zal zijn. zou het kunnen dat het probleem achteraan de radio zou zitten?

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

ja klopt, er is bij de ford dealer een gewijzigde multistekker voor de speakers achter op de radio verkrijgbaar..
helaas komen wij ook wel tegen day het probleem in de radio zit.
Ford heeft een ruilsysteem voor deze radio's( gereviseerd toestel voor een scherpe prijs, voorwaarde is wel dat je een gelijk toestel inleverd)...

pascal8365 (0), 19 jaar geleden

hoi Ruud,
Wat raad u dan aan: misschien eerst de multistekker vervangen, of is er een speciaal symptoon dat zegt om direkt de radio om te ruilen.

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

ford raad eerst aan om de stekker te vervangen(is ook de goed koopste oplossing) mocht het dan nog niet goed werken kun je bij de Ford dealer kiezen voor een ruiltoestel(gereviseerd met 1 jaar garantie)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.