Honda Civic: Af en toe geen respons op het gaspedaal

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: D15B2

Af en toe onder het rijden is er geen respons op het gaspedaal. Buiten dat het bij een relatief koude motor plaats vind kan ik niet aangeven wanneer dit gebeurt. Zelf denk ik dat het wellicht met de elektronica te maken heeft maar waar ik het zoeken moet weet ik verder niet. Zijn er mensen die mij op weg kunnen helpen dit euvel het hoofd te bieden.
Het is een oud beestje, ziet er goed uit, rijdt over het algemeen nog goed, zou het jammer vinden om er afscheid van te moeten nemen.

Bulkje

Geplaatst door Bulkje (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 10 jaar geleden

1991....heb je injektie of nog een carburateur?
Bij injektie denk ik aan de gaskleppositieschakelaar..
Deze vind je op het zelfde asje als je gasklep, dus aan de ene kant de gaskabel en daar tegenover een ectronisch doosje met een stekkertje, miss kun je deze schoonmaken of controleren op bv een draadbreukje.

Bulkje (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.
Het is een injectie motor, dat staat op dekseltje van de luchtfilterhuis 'dual Injection".
Ik ga er in ieder geval eens mee aan de gang. Bedankt voor de tip.
Op een forum hoorde ik dat het wellicht ook aan de injectors kon liggen. Die zijn best duur kosten nieuw tussen de € 350,-- en € 400,--

C.Jonker (0) PRO, 10 jaar geleden

klopt maar dan zouden ze allemaal niet goed meer moeten zijn je hebt het bij alle bougies immers.
Of is heb je maar 1 centrale injektor?

Bulkje (0), 10 jaar geleden

Aan de voorkant boven op het inlaatspruitstuk zit iets wat lijkt op een carburateur. Aan de voorkant daarvan zitten twee injectoren boven elkaar. Is eigenlijk denk ik een soort van singel point injectie.
Ik heb geprobeerd om aan de andere kant van het gas dat zwarte doosje los te krijgen om dat schoon te maken maar dat lukt niet omdat je daar speciaal gereedschap voor nodig hebt. Er zijn 3 kabeltje op aangesloten op een kabel staat een zwakke spanning als het contact aan staat. Maak ik de kabels los gaat binnen het gele motorlampje branden. Motor werkt gewoon en ik kan ook gas geven.
Zal het nog eens aanzien, want het komt maar af en toe voor. Als het meer wordt moet ik toch maar een afspraak maken bij een garage.
In ieder geval bedankt voor het mee denken.

C.Jonker (0) PRO, 10 jaar geleden

Graag gedaan .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.