Honda accord: afslaan met koude motor

Bouwjaar: 1995

Probleempje...

Me accord slaat telkens af als ie koud is.
Zou eerst door de stationair regelklep komen, ivm galopperen toerental, die is vervangen en dat doet ie nu ook niet meer.
Maar als de motor koud is (smorgens) en je start hem, loopt ie mooi 1400rpm, en dat blijft ie ook lopen...(auto choke dus)
Geef je een paar keer een beetje gas, dan valt ie terug naar de 900, en lager dus slaat hij af.

Nu d8 ik eerst temp sensor, ecu uit laten lezen bij dealer, gaf geen storingen aan. Kon volgens de monteur ook niet aan de sensor liggen, wel aan die stationair regelklep, maar die is nu dus vervangen.

Zodra je een paar straten verderop bent is hij warm genoeg en blijft dus probleemloos lopen dan.
Wat kan het zijn ?
Ik ga er morgen zelf mee aan de slag, dingen checken cq vervangen als bougie's, kabels checken, luchtfilter etc etc.

Iemand nog tips of iedeeén wat ik nog meer kan nakijken ?

Owja, benzine of lpg maakt geen verschil uit.

Tis nu zo dat als ik ermee ga rijden ik het gas gewoon op 1500 a 2000rpm hou tot ie warm is, maar echt handig rijden is het nie.

mr8000

Geplaatst door mr8000 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Deltion College (0), 19 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem gehad met een honda accord. Bij de dealer vertelden ze mij dat een accord erg kritisch reageerd op onjuiste bougiekabels. Gezien het feit dat het afhankelijk is van de temperatuur kan het ook je bobine zijn. Deze is ingebouwd in de ontstekingsmodule. Was bij mij accord wel het geval. Je kon tijdens een meting van de bougiespanning zien dat deze minder werd als de temperatuur opliep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.