Honda Insight: Auto heeft geen vermogen en loopt onregelmatig plotseling

Bouwjaar: 2013, Transmissie: Automaat

Ik heb een Honda Insight die plotseling vermogen mist en afslaat. Je kan hem gewoon starten, loopt onregelmatig en bij wegrijden gelijk afslaat. Auto reed tot dusver perfect. Iemand een idee?

sandbeek

Geplaatst door sandbeek (60) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Insight? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 5 jaar geleden

Misschien eerst eens beginnen met uit lezen , kan van alles zijn.

sandbeek (60), 5 jaar geleden

Als eerste gedaan ja. Geen codes vandaar...

Pivavar (50), 5 jaar geleden

Vooruit / achteruit / S - geen verschil? In P blijft ie gewoon netjes draaien?

sandbeek (60), 5 jaar geleden

Het probleem was zuigers de vol liepen, bougies verkoold kortom een revisie. Nou schijnt het meer voor te komen bij 2012/2013 modellen.

Dus nieuwe zuigers, ketting, bougies, olie en je kan weer. Koop er dus nooit een zonde een revisie!

Pivavar (50), 5 jaar geleden

Lijkt mij een beetje kort door de bocht. Ik zou graag willen weten of het onderhoudsschema is gevolgd vwb het vervangen van de 8 (dus ook de achterste) bougies (deze 1.3 blokken zijn er gevoelig voor) en welk merk brandstof is er (voornamelijk) getankt? Witte benzine is niet het favoriete sap.

sandbeek (60), 5 jaar geleden

In Amerika staat het probleem wijds uitgemeten. En ja het is een keurig netjes onderhouden auto, Honda betaalde ook mee coulance. Getankt wordt er bij de BP want die is hier het goedkoopst. Gewoon geen 12/13 model aanschaffen of gereviceerd

Pivavar (50), 5 jaar geleden

OK. Ik kom olieverbruik tegen als ik een beetje rondzoek, is dat wat je bedoelt met 'de zuigers liepen vol'?

sandbeek (60), 5 jaar geleden

https://www.cars.com/articles/2012-13-ho...

Btw pistons zijn zuigers...lijkt in Nederland een beetje in de doofpot gestopt te zijn.

Micsye (0), 5 jaar geleden

Ik zit met hetzelfde probleem. Hoeveel heb je uiteindelijk zelf moeten betalen? En hoe heb je die coulance geregeld? Ik ben mijn Insight via LeasePlan gekocht en hij is niet in onderhoud geweest bij een officiële Hondadealer.

sandbeek (60), 5 jaar geleden

Kort samengevat kunnen niet dealers de revisie goedkoper uitvoeren dan de dealer maar ga uit van 1500-2000 aan kosten. Hopelijk heb jij garantie? Prima auto alleen 2012/13 niet. Gewoon eerst naar lokale garages gaan voor prijsopgeves en dan naar de dealer gaan en kijken wat zij voorstellen. Moeten sowieso 4 nieuwe zuigers in en nieuwe bougies, vervang gelijk de ketting nu alles toch open ligt.

sandbeek (60), 5 jaar geleden

[quote=Pivavar]Lijkt mij een beetje kort door de bocht. Ik zou graag willen weten of het onderhoudsschema is gevolgd vwb het vervangen van de 8 (dus ook de achterste) bougies (deze 1.3 blokken zijn er gevoelig voor) en welk merk brandstof is er (voornamelijk) getankt? Witte benzine is niet het favoriete sap.[/quote]

Duidelijk meer aan de hand dus....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Insight of stel zelf een nieuwe vraag.