Honda Civic: Auto start niet meer

Bouwjaar: 1997

Ik ben laatst met mijn Honda Civic Coupe bij de garage geweest voor een APK. Hier bleek dat de co2 te hoog was en het lag aan de lambda sonde werd er gezegd.
Ze gingen kijken hoeveel draden deze had en zagen dat de draden aan met elkaar verbonden waren dmv tape.
Dit zouden ze wel even goed maken door er netjes stekkertjes op te zetten. Wat ze hebben gedaan, is zoveel mogelijk geprobeerd om kleur op kleur te doen. Maar het waren iets van 3 witte, 2zwarte een grijze en een groene draad ofzo. Ook bleek er nog een draad los te zitten en waarschijnlijk was dit het hele euvel.
Nadat dit was gedaan, wilde ik wegrijden, maar mijn motorcheck lampje bleef branden en er werd mij geadviseerd om thuis even de accu eraf te halen en na 5 minuten weer aan te sluiten, hierna bleef nog steeds mijn lampje branden.
De volgende dag heb ik 2 x een kort stukje gereden en niets aan de hand.Tot later op de dag, ik reed op de snelweg zo'n 120 km p.u en het mototchecklampje brandde nog steeds. Opeens ging het groene sleutellampje aan en daarna weer uit en de kilometerteller sloeg door en weer naar nul. De auto bleef wel rijden maar de kilometerteller bleef heen en weer schieten en de teller teldde niet meer. Op de plek van bestemming aangekomen, zette ik de motor uit en probeerde hierna weer te starten, maar er gebeurde waar ik al bang voor was, helemaal niets. De auto wilde niet meer starten. ANWB erbij gehaald, die zei het is de ontsteking, verder kon hij ons niet helpen.
Hij staat nu al een week bij een garage (geen Hondadealer=erg duur)Buiten de computer om, lukte het wel even om de auto aan de praat te krijgen.
Er wordt gedacht aan de computer of de startonderbreking.
Wie herkent dit of weet wat het kan zijn.
Ik wil zo graag mijn Hondaatje terug, ik mis hem.
Help!!!

dupl-u-15099-5dd14a7cece11+Mary

Geplaatst door dupl-u-15099-5dd14a7cece11+Mary (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

zou hem toch naar een honda garage brengen , anders wordt
goedkoop toch duurkoop .
waarschijnlijk is er toch iets fout gegaan met de kabels aan
elkaar maken , denk dat de computer een verkeerd signaal krijgt
en hierdoor het een en ander niet meer af kan regelen .
bij de honda garage hebben ze zeker een schema hoe de kabels
wel aangeloten moeten worden.

suc6 Tinus

THEFXR (0), 17 jaar geleden

al opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.