Honda Prelude: Automaat pakt de 4de versnelling en z'n achteruit niet meer..

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 Vtec

Beste mensen,

Sinds 3 dagen doet m'n achteruit-versnelling het niet meer en sinds gisteren wil de auto ook niet meer naar z'n 4de versnelling(D4-stand).
De auto heeft ook tip-tronic en dus handgeschakeld precies hetzelfde.
Tijdens het rijden gaat het goed tot de 4de versnelling en dan pakt -ie 'm niet meer, soms bij flink gas geven pakt(slipt) die een beetje,
maar als je het gas weer los laat weer niet.
De auto had toevallig vorige week startproblemen en onderdelen zijn vervangen van de ontsteking. De auto start/reed daarna weer prima en nu dit, enkele dagen later..
Kan het ermee te maken hebben, bijv afstelling, elektronisch probleem oid? Automaat-olie ziet er goed(rood) uit en er is voldoende aanwezig..

Of erger, heeft de automaatbak het (plotseling) begeven?
Graag heb ik een antwoord en baal er flink van..

Ik rij deze auto omdat ze heerlijk rijden en ik heb alleen maar goede ervaringen mee. Heb jaren in verschillende type's en bouwjaren gereden en nooit noemenswaardige problemen gehad..

Heeft iemand een antwoord en/of oplossing?

Honda liefhebber

Geplaatst door Honda liefhebber (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Je kunt een stall-test doen, daar kan al een eerste indicatie uit komen, en anders drukmeters aansluiten om te kijken of er nog wel voldoende druk wordt gegenereerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.