Honda Prelude: start niet als motorlampje brand

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v dohc

hallo
Mijn prelude start de laatste tijd niet, dit lijkt alleen bij warm weer te gebeuren.
Als je de contactsleutel op z'n eenalllaaste stand zet gaan alle waarschuwings lampjes branden en na een paar sec gaan de meeste uit, als het lampje van de motor aan blijft start hij niet. Meestal na een paar pogingen gaat het lampje uit en start hij weer, soms duurt dit wel een kwartier.
Als hij niet start slaat de startmotor gewoon over,en lijkt hij geen brandstof te krijgen, je ruikt ook geen benzine na lang doorstarten.
groeten jeroen

jeroenba20a7

Geplaatst door jeroenba20a7 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

klinkt als een transpondersleutel probleem... maar ja,dan kijk je naar het bouwjaar en dan lijkt me niet dat dat daar al op zat (wel goede bouwjaar?? gezien de motor). Geen alarmsysteem die op de computervoeding een onderbreking maakt??

jeroenba20a7 (0), 12 jaar geleden

hallo
de auto heeft een gewone ouderwetse sleutel en geen alarmsysteem.
bouwjaar 1987 klopt is de 2.0 16v 4ws uitvoering van de tweede helft van 87.
maar bedankt voor je reactie
groeten jeroen

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

jeroen,
als je de auto op contact zet (dus de stand dat alle lampjes gaan branden,de enerlaatste stand zoals je het zelf noemt) hoor je dan een gezoem ten hoogte van de achterbank? maar een seconde of 3.
(ik neem trouwens aan dat dit een injectie motor is)

jeroenba20a7 (0), 12 jaar geleden

hallo
als het probleem zich voor doet, en dus het waarschuwingslampje van de motor blijft branden, hoor ik de benzinepomp niet.
groeten jeroen

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

dan zou je op dat moment even moeten kijken of je spanning krijgt op de pomp. Volgens mij zit er een hoofd/pomprelais tussen die de boel regelt. (athans bij de latere modellen wel)

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Jeroen,
ben je al iets verder of laat je het zo maar??

honda harry (0) PRO, 12 jaar geleden

brandstof relais is stuk,als je de auto op kontakt zet hoor je het tikken,na een paar tellen tikt ie nogmaals en gaat het motorlampje uit. je kunt ze zelf repareren . met een soldeerapp. de soldeerpuntjes even aanstippen en klaar,kijk maar goed zitten scheurtjes in de soldeerverbindingen.

jeroenba20a7 (0), 12 jaar geleden

nu het weer wat koeler is heb ik geen startproblemen meer?

jeroenba20a7 (0), 11 jaar geleden

je raad het al eerste mooie dag en de startproblemen zijn terug, kan iemand mij vertellen waar het brandstofrelais zit?
groeten jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.