Honda Accord Tourer : belijning bij achteruitrijcamera

Vijf jaar geleden heb ik een achteruitrijcamera laten plaatsen in mijn Accord Tourer. Bij het vervangen van de achterklep is deze ook vervangen. Sindsdien loopt de belijning op het scherm nogal uit het lood.
De specialist van het autoherstelbedrijf zegt dat het systeem niet ingesteld kan worden. Dit is wat het is. Zijn oplossing is het doorknippen van een draadje, zodat de lijnen niet meer zichtbaar zijn.

Op de bijgevoegde foto sta ik recht voor een parkeervak met links en rechts evenveel ruimte. Wat ik verwacht is dat het kruisje bij de P (midden van de auto) staat, de rode lijnen ín het vak en eventueel de groene lijnen toegeknepen. Dit was ik zo gewend. Zoals je ziet is dat niet het geval.

Mijn vermoeden is dat de camera gewoon niet goed / scheef is geïnstalleerd.

Mijn kennis schiet tekort. Daarom hoop ik hier een zinnig antwoord tegen te komen.
Doorknippen? Of wordt ik met een kluitje het riet ingestuurd?

Gerben van der Werf

Geplaatst door Gerben van der Werf (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1600) PRO, 4 jaar geleden

Het is natuurlijk simpel te controleren of het aan de uitlijning montage van de camera ligt , door deze van achter de auto naar links te bewegen en dan te kijken of de belijning mee beweegt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.