Honda Accord: Bokt en stottert

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6i 4-cil D16B6

Mijn Accord bokt sinds een maand behoorlijk bij een laag toerental, dus vooral bij het optrekken. Zowel op gas als benzine. Hij schakelt minder snel of niet op gas over. Op gas ontstaan altijd meerdere backfires bij het optrekken (vaak wel 3 keer kort achter elkaar).

De bougies zijn een half jaar geleden bij een grote beurt vervangen voor best prijzige NGK iridium bougies, standaard speciaal afgesteld voor gas, en types volgens de fabrikant die backfires bij gas juist moeten voorkomen. Tevens heb ik een half jaar geleden gelijk de gasklepsensor laten vervangen. De auto reed tot een maand geleden nog als een zonnetje bij benzine, bij gas heb ik al ruim 3 jaar dat hij soms wel soms niet bokt bij exact 3100 RPM, 105 KM/u in 5de versnelling en exact bij 125 KM/u op plat wegdek. Daar hebben de nieuwe bougies en gasklepsensor geen verandering in gebracht.

Welke pogingen zou ik kunnen (laten) uitvoeren om het probleem op te lossen. Ikzelf denk aan het vervangen van alle vier de bougiekabels. Dat eerst eens proberen. Daarna gasklephuis schoonmaken, en gasklepsensor wellicht laten inregelen (nodig?). Verder eventueel de bobine vervangen en lambasensor vervangen (prijziger verhaal).

Nu had ik al nieuwe bosch bougiekabels besteld die compatible zouden moeten zijn, maar ze passen niet op de bobine. De pinnen op de bobine zijn een stuk smaller, dan de aansluitingen van de nieuwe bougiekabels (3mm versus 7mm). Ik ga ze niet aanpassen, dus koop andere die hopelijk wel compatible zijn.

Al met al is het bokken toch echt wel een probleem van mijn honda, dat opgelost moet worden, anders moet hij de deur uit. Zowel op gas en nu ook op benzine begint het trammeland. Alle aanwijzingen in een mogelijk oplossing meer dan welkom, want ik ben zeer gehecht aan deze auto.

MindfluX

Geplaatst door MindfluX (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Tja, sowieso is de afstelling van het gas niet goed - in ieder geval bij 3100 rpm. Daar zal de boel wel te arm staan.
Als je daar al 3 jaar last van hebt, dan kan er nu van alles kapot zijn gegaan door het doorrijden met die storing.
Ik denk voorlopig aan een lekke klep om eens mee te beginnen.

De motor zal gecontroleerd moeten worden, liefst met een lektest, maar een compressietest kan misschien ook al een hoop laten zien.
Daarna zal het benzinedeel eventueel gerepareerd moeten worden en dan pas kan men aan afstellen/repareren van het gas-systeem denken.
Het lijkt mij werk voor een professional. En voorlopig maar op benzine blijven rijden om nog meer schade te voorkomen.

MindfluX (0), 8 jaar geleden

Oei, dat klinkt financieel allemaal niet zo best voor mij. Dank je wel voor de tip om voorlopig op benzine te blijven rijden.

Ik dacht dat het een elektronisch probleem is (bougiekabels, lambdasensor,...), maar zo te horen is er veel meer aan de hand.

Dank voor je reactie oldford.

MindfluX (0), 8 jaar geleden

Ik merk trouwens dat hij bokt wanneer ik het gaspedaal indruk op benzine. Hij schommelt wel een beetje op stationair lopen. Misschien de inlaatdruk-/MAP-sensor....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.