Honda Civic: Civic 1.5 1999 start niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: dz15-6

De auto van een klant heeft af en toe startproblemen. Elke keer als ik kom start hij wel. Na het starten knippert het startblokkeerings lampje 5x.Als je alleen 1x op contact zet en de sleutel terugdraait knippert het lampje 4 x.
2 dagen geleden was de klant in Gouda en startte de auto niet. Ze hebben hem aangesleept en vervolgens liep hij een poosje onregelmatig en daarna weer goed.Na 200km gereden te hebben startte hij de volgende dag weer niet. Hij staat nu bij mij in de garage. Hij heeft naar mijn oordeel een sterke vonk en de bougies zijn nat.
Heb al een tip gekregen over kabelboom onder inlaatspruitstuk, maar deze is ok. Heb de soldeerverbindingen van het Main Relais doorgesoldeert. 1 Jaar geleden is bij andere garage de verdeler vervangen {gebruikte}.Toen was het probleem er ook al.Check engine lamp blijft niet branden als motor loopt.

Tubbig

Geplaatst door Tubbig (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hugo c (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je hem al laten uitlezen op foutcodes?
4 maal pinken van het immo.lampje is normaal bij uitzetten van het contact.
5maal pinken na het starten en aanslaan van de motor is niet normaal . (fout in het immobilliezersysteem)
als er geen foutcodes inzitten dan de leesring van het cotactslot vervangen (die leest de sleutelcode) is apart vervangbaar.

mvg hugo

honda-men (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Tubbing,
Kan ik het complete chassis nummer krijgen dan kan ik gericht voor je gaan kijken of dat soms eerder klachten van dien aard zijn geweest met misschien een oplossing
Graag ook de motorcode.

vr.gr
honda-men

honda-men (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Tubbing,

Iets gevonden voor wat ik denk een zelfd type met als klacht (auto wil niet starten )
Controleer de regelmodule van de motor.
Controleer het andere brandstoftoevoersysteem.
Controleer de sensor voor het bovenste dode punt.
Contoleer het ontstekingspulssignaal.
Contrleer de ontekings module

gr
honda-men

Tubbig (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb de inspuitgalerij eraf gehad en doorgeblazen, na montage starte de auto gelijk en liep als een zonnetje. 3 dagen goed gestart en de vierde dag starte hij s'morgens wel. 1 uur later, toen de klant weg wilde gaan liep hij niet. De klant heeft de auto aangesleept, liep vervolgens beroerd en na een tijdje weer goed. De startblokkeerring lijkt mij daarom uitgesloten. Je zou kunnen zeggen dat er te weinig stroom overblijft voor de ontsteking tijdens gebruik van de startmotor, maar waarom loopt hij vervolgens dan een tijdje zo beroerd? Een uitleesstekker kan ik niet vinden.
Maar als er een storing is opgeslagen moet het check engine lampje toch ook blijven branden? Ik zal de volgende keer de starthulp er extra bij op zetten, zodat ik zeker weet dat hij genoeg stroom heeft. De moeder sleutel is trouwens niet meer aanwezig.

hugo c (0) PRO, 14 jaar geleden

knippert het startblokeringslampje nu nog na het startenen aanslaan van de motor?
kan zijn dat de auto niet is uitgerust met een obd stekker-in dat geval zit de blauwe 3 of 5polige uitleesstekker rechts onder het handschoenkastje-kan ook achter de plastic bescherming van de ecm inspuiting zitten.
knippert het lampje niet dan zou ik zeker stroomverdelerkap en de rotor verv.

mvg hugo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.