Honda Civic: civic geschikte auto op LPG?

Bouwjaar: 1998

Ben op zoek naar een auto op LPG3; kan een civic(model 1997-2001) ook bij hogere kilometerstanden daar een beetje tegen, zijn ze gevoelig op de kleppen en zijn deze makkelijk te stellen en moet dat veel gebeuren? Zijn de kleppen gewoon met schroevendraaier en sleutel bij te stellen en welk type(1.4 s of 1.5 v-tec) zijn het meest geschikt?
Bedankt, groet, Marcel

mcitr.

Geplaatst door mcitr. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Jelle5288 (0) PRO, 18 jaar geleden

De 1.5 vtec is absoluut niet geschikt voor LPG. De 1.4 en de 1.6 (uit de 5drs, Coupé en Aerodeck) lopen er perfect op. Wel elke 30 kleppen stellen.

mcitr. (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je info, wil een driedeurs dus dat zal v.w.b. een beetje vermogen een 1.4 s worden.
Groet, Marcel

jeroenvanrij (0), 17 jaar geleden

ik wil je er wel wakker voor maken dat je er goed naar moet laten kijken voor dat je er 1 heb want je kop kan ook gescheurd zijn omdat gas niet zo lekker is voor een auto heb het bij een kennis gehad die kocht een auto en de kop was gescheurd

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=jeroenvanrij]ik wil je er wel wakker voor maken dat je er goed naar moet laten kijken voor dat je er 1 heb want je kop kan ook gescheurd zijn omdat gas niet zo lekker is voor een auto heb het bij een kennis gehad die kocht een auto en de kop was gescheurd[/quote]
LPG gaat prima op dit motortype.. een kop scheurt niet zomaar, dit is vaak een gevolg van? LPG hoeft geen problemen te geven, wel om de 100.000km even de kleppen laten stellen.

paul,

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Paul, is deze interval voor de kleppen niet een beetje te ruim?
Ik dacht ook aan 30.000 km.
Voor de rest goede auto.
Ik zou wel voor een 1.6 gaan.
Ik vind een 1.4 wel onder bemeten zeker met lpg.
Het word allemaal wel wat zwaarder belast en als je dan wat over hebt is dat wel beter.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

normaal (stelt) controleert men de kleppen om de 40.000km, gezien de kleppen op LPG al ruimer staan afgesteld vervalt stellen (wel controleren) om de 40.000km..

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.