Honda Civic: Civic hapert bij overschakelen

Bouwjaar: 1993

Een maat van mij heeft een civic 1.5 dxi.
Nu loopt deze stationair erg slecht, valt zelfs soms uit, en soms draait ie 1500 rpm.
Maar het ergste is nog dat die wagen bij het overschakelen iedere keer hapert, net alsof die eerst een keer moet slikken voor je gas kan geven. En met injector cleaner bij de benzine dan gaat het nog redelijk, maar dit is geen oplossing, iedere keer zown fles dr in zal er niet goed voor zijn. Maar zo valt er niet mee te rijden.
Hij is al in de garage geweest om hem te laten uitlezen, maar de computer heeft aangegeven dat alles binnen de waardes viel en dat er dus niets stuk is... Echter het moet toch ergens aan liggen...

edit:
Als de motor koud is rijd het best prettig, alleen zodra hij warmer wordt begint het gezeik. En als ik flink doorstamp dan heb ik nergens last van, zolang die niet onder de 1500rpm komt, echter na een hele tijd rustig gereden te hebben stottert ie aan alle kanten, en nee ligt niet aan mijn rijstijl. Iedereen die er in rijdt klaagt erover.

Jeroen

Oplossing:
De fout zat hem in het brandstofrelais, soms had die er wel zin in en soms niet, na alles opnieuw nagesoldeerd te hebben leek het probleem opgelost, maar na 2 dagen is het weer zo ver. Dus morgen nog een keer helemaal overnieuw solderen. En anders een andere relais aanschaffen.

lemmuh

Geplaatst door lemmuh (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Anita106 (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Wij hebben ook een Honda civis 1.5 dxi gehad uit 1995, met exact dezelfde problemen, schommelend stationair toerental, uitvallen, haperen na het schakelen... Wij zijn er ook mee naar de dealer geweest, ze hebben hem ook uitgelezen en ons werd verteld dat het iets met de injectoren te maken had... Ze konden niet precies vertellen of het nou de injectoren waren, of iets wat er direct mee te maken had...

Een nieuwe hoofdinjector kostte meer als 500 euro, we hebben ze nagekeken en ze deden het prima, we hebben ze wel schoon laten maken, of althans ze hebben in een badje met speciaal spul liggen weken om ze schoon te krijgen... Verder al vanalles vervangen wat er mee te maken kon hebben, we konden echt niks meer bedenken... Niks hielp, het was bij ons ook wel heel erg, dat stotteren, moest flink veel met je koppeling spelen, wilde je er normaal in rijden.. Verkocht, en naar mijn weten heeft diegene er helemaal geen last mee... Alleen dat ie soms niet wil starten en na een tijd wachten start ie zomaar weer wel... Zal dr vast ook mee te maken hebben.. Ben wel heel benieuwd wat het nou precies is, laat je het nog even weten? Tenminste zie dat t al een vrij oude topic is, maar goed misschien zie je t nog wel eens...

Groetjes

Anita

lemmuh (0), 18 jaar geleden

Jep dat is het probleem, het is weer helemaal overnieuw begonnen. Na het solderen reed die auto 2 dagen prima. Maar nu is het weer een ellende om in die wagen te rijden.

THEFXR (0), 17 jaar geleden

kan het ook niet de EGR klep zijn of de ontsteking?

lemmuh (0), 17 jaar geleden

Geen idee, het probleem komt dat wel en dan niet voor, net zoals die zin heeft...

Anita106 (0), 17 jaar geleden

Ontsteking is t niet, hebben wij ook al naar gekeken maar t is iets anders....

THEFXR (0), 17 jaar geleden

1)brandstoffilter
2)distributieriem 1 tand verschoven
3)Idle Air Control Valve, regeling luchtklep schoonmaken
4)vacuumslangentje los, verkeert gemonteerd
5)als nog een x de onsteking

dit zijn de 5 dingen waar ik naar zou kijken, this natuurlijk niet zo gemakkelijk als de auto zelf niet voor je neus staat.

lemmuh (0), 17 jaar geleden

OPGELOST!!!!!!
De EACV klep was vervuild, deze schoongemaakt,
En een vacuumaansluiting op het spruitstuk naar de MAP-sensor zat dicht.
Nu rijdt de wagen als een zonnetje

THEFXR (0), 17 jaar geleden

gelukkig maar, komt overeen met de genoemde punten (3,4)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.