Honda 0: civic zuipt olie

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: d15b2 1.5 DXI

hoi hoi,
ik heb een vraag over mijn civic d15b2 uit 97 deze gebruikt onwijs veel olie, het lijkt haast wel te verwijnen haha.
nee maar even serieus vorige week heb ik 2 liter olie bij gevuld nadien heb ik zon 400km gereden en ik kan nu de olie niet eens op de pijl stok zien.
is het mogelijk voor jullie om voor mij een lijstje met mogelijke oorzaken hieronder te plaatsen zodat ik het een en ander kan gaan proberen?
Ook ruikt deze naar verbrand spul als ik een spurt gas geef. ik weet niet of dit verbrande olie of uitlaatgas is(herken de geur niet eerlijk gezecht, maar mijn raam moet open), ideeen? Ik kan niet zeggen dat ik een witte/blauwe rookpluim achter mn auto zie uitkomen. en de uitlaat is niet lek.


Boven op het kleppendeksel lag wel wat olie wat daarlangs naar beneden liep. Nu heb ik zojuist wel mijn kleppen gesteld en vloeibaar pakking gebruikt voor de afdichting van die lose moer midden op het kleppen deksel het rubber wat eronder zit was flink beschadigd.
Het leek of hier de olie uitkwam. het lijkt mij alleen niet voldoende om zoveel olie te verliezen op die redelijk korte afstand van daar deze post en mijn vraag, alvast bedankt voor de genomen moeite.

Kenteken is (Mocht je er wat aan hebben) - RH-GF-51
Mvg

kaztor

Geplaatst door kaztor (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Je moet natuurlijk wel IETS zeker weten/ vaststellen.
Eerst de lekkages verhelpen. En vloeibare pakking gebruiken op beschadigde pakking- is natuurlijk prutsen. Nieuwe pakking gebruiken. Ook die afdichting bij die moer.
olie over het motorblok kan ook erg stinken, en een reuk in het interieur veroorzaken.

Als er dan daarna nog olieverbruik is, dan vaststellen of dit alleen de klepsteel-seals zijn, ofdat er werkelijk olie verbrandt wordt in de cilinder(s). De ernst is van een totaal versleten motorblok, tot een verstopte carterventilatie.

69martin (0), 9 jaar geleden

Hoeveel heeft je auto eigenlijk gelopen ? Als ie zoveel olie verbruikt en toch niet rookt dan moet hij wel gigantisch lekken...misschien carterpan lek/doorgeroest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda 0 of stel zelf een nieuwe vraag.