Honda Prelude: controle lampjes van remlichten en handrem

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

help bij het aan zetten van het contact gaan contole lampjes op het dashboard branden na het starten gaan deze lampjes uit behalve het handrem en het lampje dat aangeeft of beide stoplichten branden als er geremt wordt dit zou normaal zijn.
wanneer ik nu de handrem er af zet gaat ook het handrem controle lampje uit maar na `n seconde of 3 gaat het weer spontaan branden
nu kan ik proberen wat ik wil(de handrem er op en weer eraf trappen op het rempendaal)beide lampjes blijven branden en gaan niet meer uit.
ik heb zelf al gecontroleerd of er voldoende remvloeistof in zit ,of de remblokken niet opzijn ,of er eventueel indicators op de remblokken zitten maar niets gevonden ,en de draden van het remvloeistofreservoir al los gemaakt maar niets helpt.
wie heeft er een ideewaar ik `t in moet zoeken.


alvast bedankt
antoon

antoon2

Geplaatst door antoon2 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

honda-men (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste Antoon,
Waarschijlijk heb je al het nieuwe type prelude JHMBB314
In dit type zitten in de achterlichten L+R elk een sensor welke aangeeft dat er een remlicht stuk zou zijn, deze geeft dit dan aan op je dashbord d.m.v. het lampje van de handrem.
Ik zou deze eens controleren ofdat deze wel goed werken

Vr gr.
Honda-men

P.s. zie ook je mail

antoon2 (0), 15 jaar geleden

ik heb beide achterlichten gecontroleerd en er zit in ieder achterlicht zoals je dacht sensoren in dat wil zeggeb een printplaatje net een diode en een spoeltje er om heen nu is mijn vraag hoe kan ik deze controleren of deze goed functioneren eventueel met een multimeter?
okan ik deze er tijdelijk tussen uit halen (maar dan branden mijn stoplichten niet meer

bij voorbaat dank
antoon

honda-men (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste antoon,
Het is moeilijk om deze te controleren de makkelijkste manier om ze eventueel te vervangen of proberen deze tijdlijk van iemand anders te wisselen die van jou bij hem of andersom
Werkt dit niet dan moet je de bedrading helemaal nalopen ofdat er ergen geen slecht kontakt is
Voor een schema moet je naar de dealer deze heeft een werkplaats handboek met schema's
VR.Gr.
Honda-men

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.