Honda Prelude: Honda Prelude startonderbreking

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000cc

Goeiedag,

Ik heb een Honda Prelude uit 1997 met een startprobleem:

Af en toe draai ik de auto op contact, het groene lampje startonderbrekerindicator gaat aan, dooft en begint dan te knipperen. De auto kan niet gestart worden.
Als ik nu de sleutel van het contact af haal en weer op contact zet, wil de auto, wanneer ik dit meerdere malen toe (meestal rond de 10keer) weer starten. Bij het op contact zetten dooft het groene lampje dan ook.
De antennering op het contactslot is vernieuwd, electrisch gedeelte contactslot vernieuwd. Nu is het probleem er nog steeds.

Ik wil nu de immobilizer vervangen, vandaag wilde ik de sleutels laten inleren in deze immobilizer. Nu is het zo dat de immobilizer die ik erin wil plaatsen uit een andere prelude kom, en bij de dealer is mij verteld dat ik deze waarschijnlijk niet kan inleren in mijn auto op mijn huidige sleutels, ook kan het dan zijn dat mijn ECU wordt geblokkeerd.
Weet iemand hier raad mee? Ik wil geen nieuwe bestellen voor 400eu en er dan achter komen dat het probleem er nog steeds is.

Mikey

Geplaatst door Mikey (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hugo c (0) PRO, 15 jaar geleden

hallo mikey,
als je de leesring rond het contactslot reeds hebt vervangen zit de fout waarshijnlijk in de immobilliser .
je zult ook het contactslot uit die andere prelude moeten monteren(met sleutels) samen met de immobilliser - dan pas zul je de sleutels kunnen inleren.
(sleutels en immobilliser vormen 1 geheel en kunnen niet van elkaar gescheiden worden)

mvg hugo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.