Honda Accord: Dashboard verlichting werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000cc

Dashboard verlichting werkt niet Honda Accord Coupé 2001

Hallo,

Ik heb het volgende probleem, als ik mijn verlichting aanzet valt het dashboard verlichting helemaal uit. Alle controle lampjes en dergelijke werken wel gewoon. Als ik de verlichting weer uitzet dan geven bepaalde delen wel weer ligt zoals bijvoorbeeld het displaytje van de km-stand, het klokje boven de climate control en de stand waarin de keuzehendel van de automaat staat.

Verder als ik mijn verlichting weer aanzet en ik draai aan het dimmer knopje in de combiklok gebeurt er niet.

IK heb alle zekeringen gecontroleerd en zijn allemaal heel. Daarna ben ik is gaan meten aan de twee kleine lampjes boven in de combiklok. ik krijg aan alle bij de kanten + dus alle lampjes zijn telkens direct stuk. Nu heb ik gezien dat er in de zekering kast ook een aantal diode's zitten, zou een van deze stuk kunnen zijn of weet iemand anders wat dit probleem veroorzaakt.

Ik krijg dus op 1 dashboard lampje in de combiklok allebei de pinnetjes + ( plus ) terwijl een van de twee - ( min ) zou moeten zijn.

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

alvast bedankt.

Marvin01

Geplaatst door Marvin01 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

eddyarc (100), 12 jaar geleden

als je langs beide kanten + krijgt gaat het lampje niet stuk maar brandt het gewoon niet.
is je dimschakelaar niet gewoon stuk??? het kan zijn dat deze massa gestuurd is.

kaleido 1 (1805) PRO, 12 jaar geleden

Dus als ik het goed begrijp komt er op beide zijden plus , je meet wel met het lampje uit de fitting?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.