Honda Accord: Draadkleuren komen niet overeen met de manual??

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo, Ik heb een honda accord uit 96, welke centrale deurvergrendeling heeft zonder afstandsbediening. Nu heb ik een afstandsbedieningssetje gekocht, zo'n universele afstandsbediening toepasbaar voor meerdere merken.
Vervolgens heb ik op internet meerdere schema's gevonden waar alle draden (lock, unlock, +12V, ground en knipperlichten) op vermeld zijn, met de draadkleuren en lokatie.
Dus ik was er helemaal klaar voor! Alleen na het openhalen van het portier bleken de draadkleuren totaal niet overeen te komen!

Onderstaand een van de documenten die ik op internet heb gevonden:

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/833...][img]http://img833.imageshack.us/img833/1255/...[/img][/url]

Zo moet bijvoorbeeld de unlock draad orange zijn en zich bevinden boven de fusebox, zie bovenste foto meest rechts in het document. Nou ik kan de driepolige connector niet eens vinden, laat staan de oranje draad.

Kan iemand mij vertellen waarom de kleuren niet overeenkomen? Misschien iemand met het correcte kleurenschema + lokatie?

Thanks.

bart874

Geplaatst door bart874 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

eddyarc (100), 12 jaar geleden

negatief gestuurd dicht blauw/wit en open blauw/ rood in 24 polige grijze stekker onder vloermat aan passagierkant.

bart874 (0), 12 jaar geleden

Oke, dus er zit een grijze connector onder de vloermat aan de passagierskant? Zit er toevallig ook een +12V en gnd op deze connector? En de knipperlichten, enig idee waar deze zich bevinden?

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

je hebt een constante plus, deze kun je overal aftappen bv van je sigarenaansteker of je radio, massa kun je overal zelf maken, je ziet ze overal zitten.'
Dan moet je alleen even meten welke twee draden de stuurdraden zijn van je portier...ik lees negatief geschakeld, dus stel je nieuwe module ook zo in !
Knipperlichten is gewoon een comfortaansluiting, deze kun je vinden door even het kapje achter je stuur te verwijderen en meten welke kabels links en recht bedienen.
Een schema is handiger maar zo kan het ook, meer dan een spanningzoekertje ben je niet nodig.

bart874 (0), 12 jaar geleden

De centrale deurvergrendeling is inderdaad negatief geschakeld. Ik weet welke draden de stuurdraden zijn (unlock en lock). Alleen verdwijnen deze draden vanaf het portier in een enorme kabelboom, tja en zoek ze dan maar weer eens op. Kan alles gaan doorpiepen, maar het is zoveel makkelijker als ik weet op welke connector ik moet gaan zoeken. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de knipperlichten. Over de 12V en Ground maak ik me inderdaad niet zoveel zorgen, deze moeten wel te vinden zijn.
Dus als iemand me een indicatie kan geven op welke connector ik moet zoeken, en de lokatie van deze connector... ik houd me zeer aanbevolen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.