Honda Accord: distributieriem / balansriem / spanrol, maakt geluid bij wegrijd

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 Vtec

Hallo,

Onlangs zijn alle riemen vervangen incl. spanrollen sindsdien maakt de Honda een hoog jankerig geluid bij het optrekken en bij gasgeven bij stationair draaien. Ook maakt de motor een kantelend geluid bij het starten. Als het normale geluid van de motor te horen is zijn de bijgeluiden weg of vallen niet meer op. Ook zijn de geluiden pas goed te horen als de motor warm is.
Alles is al een keer losgehaalt en opnieuw (nu handmatig) losser aangespannen maar de geluiden zijn, misschien iets minder, nog steeds hoorbaar.
Wie weet wat hier aan te doen is en/of dit kwaad kan?
Alvast bedankt voor jullie hulp,

m.vr.gr. Jacco

jaccou

Geplaatst door jaccou (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

doet dit niet je multiriem of loopt je riem of poelie niet tegen je beschermkap aan,gooi je multiriem eens los kijk eens wat ie dan doet,als ik me niet vergis zit er bij jou een multiriem en v snaar gooi ze eens allebij los en heb je je waterpomp ook vervangen is deze niet die piept

maybe (0) PRO, 15 jaar geleden

He Jaccou.een en ander is waarschijnlijk niet bij een dealer gebeurd,de distributie-en balansasriem bij een accord zit ogenschijnlijk en voelbaar nauwlijks ''strak'' dit hoort zo,komt bij iemand die niet bekend is bij met dit merk vreemd over.De procedure van t monteren van de riemen is anders als bij de meeste merken.Laat de monteur t navragen bij een dealer of laat t me weten of je de gegevens echt zelf wilt weten(is redelijk omslachtig om t op schrift te zetten) Geert

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

wat geert zegt is waar, de riem van de ballans as moet nauwelijks gespannen zijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.