Honda Civic: ep1 versnellingsbaklager ?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo, sinds een paar jaar rijd ik een civic ep1 uit 2001, tot nu toe probleemloos totdat onlangs de monteur waar ik mijn auto in onderhoud heb (geen honda dealer) mij attendeerde op het feit dat hij heel licht de lagers van de versnellingsbak hoorde. Mij is het overigens niet opgevallen. Dat zaleen dure raparatie worden en bovendien vind ik het vreemd dat de versnellingsbak nu al problemen gaat geven bij 105000 km op de teller. Zijn die bakken van honda zo slecht of heb ik gewoon pech ? Ik rijd er altijd rustig mee. Wat zou een reparatie gaan kosten en is dat wel de moeite voor zo'n oude auto die een waarde heeft van zo'n 2000 a 3000 euro ?

69martin

Geplaatst door 69martin (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

marcelw7083 (0), 8 jaar geleden

Daar is een terugroepactie voor geweest, ik weet alleen niet of deze nog geldt.
ik heb een civic 1.6 uit 2002 en daarvan zijn in een ver verleden de lagers van de bak vervangen onder garantie.
mijn oom heeft eenzelfde civic 1.4 en die heeft hetzelfde met de bak, maar daarvoor geldt geen garantie meer.

69martin (0), 8 jaar geleden

Ik zal eens informeren bij de dealer. Probleem is dat ik binnenkort op vakantie ga, zit me niet lekker dat ik dan met een kapotte versnellingsbak rijdt. Kun je er nog lang mee doorrijden zonder dat er iets gebeurt ? Momenteel hoor je nauwelijks iets van die lagers, je moet echt heel goed luisteren. Tis dat de monteur mij erop attendeerde anders had ik het niet geweten.

Pivavar (50), 8 jaar geleden

Een terugroepactie geldt altijd, maar er is natuurlijk geen fabrikant die een terugroepactie hoeft te doen omdat een lager in een bak wat eerder versleten is. Honda heeft wel verlengde garantie gegeven op het repareren van een lager van bepaalde types. Maar als je het zelf nog niet eens hebt gehoord, dan zal er wel niet zoveel aan de hand zijn. Bij mijn zus zeiden ze 5 jaar gelden ook dat de koppeling wat hoog aangreep en dat de koppeling binnenkort vervangen moest worden. Nou, hij grijpt nog net zo hoog aan, met dezelfde plaat. Is de bakolie al eens ververst? En zo ja, Honda MTF3 gebruikt? En zo nee, had in 2009 gedaan moeten worden. Fijne vakantie!

69martin (0), 8 jaar geleden

Geen idee of de versnellingsbakolie ooit is vervangen, onlangs wel een grote beurt gehad maar daarbij is de versnellingsbakolie niet vervest, was niet nodig volgens de monteur. Je kunt het geluid wel horen maar het is nog heel ver weg en je moet er dus echt op letten om het op te merken. Ik heb er dus geen hinder van maar het geeft een naar idee om met zo'n gebrek op vakantie te gaan, weet niet precies wat de risico's zijn als het lager of lagers duidelijker hoorbaar worden.

limbra (565), 8 jaar geleden

Als hij goed schakeld en verder doet wat hij moet doen , zou ik mij er geen grote zorgen over maken en met een gerust gevoel op vakantie gaan met de auto ,
Er zijn meerdere versnellingsbakken die bijgeluiden hebben en nog vele kilometers / jaren meegaan .

iets laten repareren wat niet echt kapot is is zonde van je euro`s , zeker als het geluid minimaal is .
verse versnellingsbak olie er in doen is zeker een goede optie .

succes .

69martin (0), 8 jaar geleden

Ben er inmiddels probleemloos mee op vakantie gegaan maar nu is de versnellingsbak wel duidelijk hoorbaar geworden en heb hem naar de garage gebracht. Blijkt dat de prisas defect is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.