Honda Civic: op drie poten lopen bij lage toeren vermogen vragen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: D15B2

Beste lezer,

Ik heb onlangs in mijn ED9 een ander blok gemonteerd. Er is echter een probleem waar niemand antwoord op heeft: Als ik bij een laag toerental vermogen vraag gaat ie op drie poten lopen. Eerst maar eens wat bougies vervangen. Dat leek even te helpen maar het was zo weer terug. Ontsteking gewisseld, bougiekabels gewisseld, ontsteking op tijd gesteld, met de plantenspuit kijken naar doorslaan, niets maakt uit. Op de snelweg rijd ie als vanouds makkelijker 150 dan 120 maar onderaan bij het stoplicht gaat ie op drie poten lopen. Dan wegsukkelen bij het stoplicht en alsof iemand de knop omzet gaat het ineens weer goed. Het probleem doet zich niet voor bij koude motor maar hoe dichter bij bedrijfstemp hoe meer het weer voorkomt.
De D15B2 is nog een dualpoint dus een injectorprobleem lijkt mij uitgesloten. Alleen de ontsteking is per cilinder. Twee Honda freaks gevraagd maar beiden hebben geen antwoord erop.
Overigens slaat de koelvin niet meer automatisch aan maar dat lijkt mij er los van te staan.
Heeft iemand enig idee wat de oplossing is?

Marco

houtfret

Geplaatst door houtfret (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

marc1123 (0) PRO, 8 jaar geleden

meet de compressie eens op

houtfret (0), 8 jaar geleden

Hallo Marc,

Dank voor je reactie. Ik heb geen compressiemeter maar voor een auto die verder zo netjes loopt lijkt mij dat niet nodig.
Het is echt alsof iemand een knop omzet of hij op drie of vier poten loopt.
ik moet wel de info aanvullen. Bij nader inzien loop hij stationair ook niet goed rond. Dat begon na een lange overigens perfecte rit.
Dit is wat er gebeurt: bij het stoplicht stationair niet goed rond, wegrijden op drie poten, sputterend komt nummer vier erbij bij een hoger toerental, daarna niets meer aan de hand, perfect rijden van provinciale tot snelweg, onderaan de snelweg stationair weer op drie poten gaan lopen en dan begint de cyclus weer opnieuw.
Ik kan er niet goed tegen dat ik niet weet wat het is.....

Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.