Honda Jazz 2011: Fabrieksalarm gaat zonder reden af

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: LDA3, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 65

Goedendag,

Ik heb een Honda Jazz hybrid uit 2011 waarvan nu al drie jaar op rij mijn alarm afgaat vanuit het niets. Ik heb al drie nieuwe accu's in de auto geplaatst omdat na een nieuwe accu het probleem dan weer een aantal maanden weg leek te zijn.
Ook de batterij in de sleutel vaak vervangen

Ook heb ik mijn navigatie/radio ontkoppeld omdat ik lekstroom vermoedde. Niks lijkt te helpen, ook niet nadat ik de schakelaar van de motorkap heb losgehaald. Het gebeurt bij zowel bij 1x op slot drukken en bij twee keer op de sleutel te hebben gedrukt. Ook als ik de sleutel via het deurslot op slot draai gaat hij af.

Er zitten soms uren tussen wanneer hij afgaat soms weken en soms maanden. Maar als hij eenmaal afgaat blijft dat wel een tijdje gebeuren totdat ik de linker accupool loshaal en later weer erop zet.

Het bijzondere is wel dat het bijna altijd in de winter terugkeert alsof het met vocht te maken heeft op het elektronisch circuit of iets.

Ik weet het echt niet meer en al bij meerdere garages hebben ze ernaar gekeken en konden niks vinden.

Als ik de zekering van de claxon verwijder dan kan ik mijn automaat niet in de versnelling zetten. Een logische beveiliging maar wel irritant omdat ik dan met een schroevendraaier een knop moet indrukken naast de pook. Ook gaan dan storingslampjes branden als ik er dan wel mee rijdt

Ik wil dus nu mijn fabrieksalarm helemaal uitzetten of verwijderen, heeft iemand hier ervaring mee en of dat gewoon kan?

Groet

Michaelmrec

Geplaatst door Michaelmrec (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Jazz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.