Honda Jazz 2007: Nieuwe katalysator

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: L12A4, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 57

Hallo, bij de apk keuring van mijn Honda kreeg ik te horen dat er een katalysator van een diesel onder mijn benzine auto zit. Prima. Nu moet de katalysator vervangen worden. Nu de monteur bezig is, geeft hij aan dat hij ook twee sensoren mist die op de katalysator zitten, ter waarde van samen 400 euro. Ik kan niet vinden over welke sensoren hij het heeft. Totale kosten zijn 900 euro inclusief montage. Ik kon op een onderdelen website voor 150 euro een katalysator vinden en ik kan niets vinden over de sensoren.

Kan iemand mij hierover wat meer informatie geven?

Banana

Geplaatst door Banana , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Die auto is toch al eerder apk gekeurd neem ik aan ?
Hoelang heb je de auto al?
Hij bedoeld de lambdasonde deze moeten er zijn want anders brand gegarandeerd je mml , de monteur kijkt wel goed ?
Hij staat toevallig niet bij de bekende fastfitter ?
Als ze een co /4gas meting doen wat geeft die dan aan ?

check

Beste antwoord, geplaatst door Banana, 7 maanden geleden

Hoi kaleido, bedankt voor je reactie. De auto staat inmiddels bij een andere garage en die geeft inderdaad aan dat de lambdasonde vervangen moet worden, en dat het stekkertje van het check-engine lampje los is gehaald. Daarnaast moet er dus een nieuwe katalysator onder, maar deze garage geeft dan weer aan dat die moeilijk te vinden zijn.
Over de gasmeting en e.d. weet ik nu niks.

De auto is nu over de apk, ik heb veel vertrouwen in het merk en type auto, maar wie weet wat er verder allemaal nog tevoorschijn gaat komen. Ik ga de auto daarom maar wegdoen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!