Honda Accord: fluitend geluid na uitzetten motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ils

Hallo,

sinds kort heb ik, na veel problemen met mijn ontsteking, een lichte fluittoon wanneer ik mijn motor, zowel koud als warm, uitschakel. Het is net alsof er een luchtdrukverschil opgeheven wordt. Iemand enig idee?

Gijs1978

Geplaatst door Gijs1978 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Gijs1978 (0), 13 jaar geleden

Heb een filmpje gemaakt over de fluittoon na het afzetten van de motor. Na enig onderzoek, lijkt het alsof het uit de motor komt.

http://www.youtube.com/watch?feature=pla...

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Weet je zeker dat al die slangetjes goed erop zitten.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Haal de vacuumslang eens van de rembekrachtiger af. Dop deze af en doe nog eens zo´n test. Mogelijk dat dit uit de rembekrachtiger komt.

S6

Gijs1978 (0), 13 jaar geleden

Ik zal morgen even kijken naar slangetjes. Laat je alleen niet misleiden door de opname. Ik heb de camera op het motorblok tussen de bougiekabels vastgezet. En naar de vacuümslang van de rembekrachtiger en laat het jullie asap weten. Alvast tnx voor de info!

Gijs1978 (0), 13 jaar geleden

Heb het gevonden. Het bleek de pcv-klep te zijn. Heb de klep eruit gehaald en schoongemaakt. Fluiten doet ie niet meer, maar zuigt nog wel veel lucht aan. Dus is mijn volgende vraag..... Wat doet deze klep en waarom wordt er zoveel lucht aangezogen vanonder mijn klepdeksel naar het inlaatspruitstuk?

Gijs1978 (0), 13 jaar geleden

Hier de afbeelding van het slangetje en de bewuste klep

http://img689.imageshack.us/g/pcvh.jpg/

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

deze slang dient ervoor om de carterdampen af te voeren, vroeger ging dit in de buitenlucht maar dat mag niet meer ivm mileu dus het inlaat zuigt via deze slang de dampen op en verbrandt ze weer, maar lekt het klepje niet ?

Gijs1978 (0), 13 jaar geleden

Heb het klepje even gecontroleerd door de andere kant op te blazen. Hier was geen speld meer tussen te krijgen. De andere kant op ging zonder enige weerstand. Zat wel wat olie op het uiteinde van de klep. Slangetje inwendig gecontroleerd en lijkt schoon. Heb hem er helaas niet af kunnen halen. Hij zit muurvast op het inlaat en heb geen andere voor handen. Is het normaal dat ie 'zoveel' lucht aanzuigt als je de motor afzet? Of kan dat duiden op andere oorzaken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.