Honda Accord: fluittoon tussen 120-130km/h

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i-vtec

Als ik met mijn Accord Tourer 2.0 tussen de plm. 123 en 130km/u rij, hoor ik op constante snelheid een heel hoge pieptoon, niet heel hard maar op een super-irritante frequentie, daardoor doet het echt afbreuk aan het grote rijplezier dat de auto verder juist biedt. Ook omdat de auto verder zo stil is, hoor ik het waarschijnlijk zo goed.

Laat ik gas los, of geef ik juist iets gas bij (dus zonder echt te vertragen/ versnellen) is het geluid direct weg. Stabiliseer ik weer, is de pieptoon er weer. onder de 120 en boven de 130 hoor ik het ook niet (andere frequentie??).

Het geluid lijkt niet op fluittoon van wind (via spiegels, dakrails of ruitenwisserbladen) en lijkt echt met de snelheid en/of icm positie gaspedaal te maken te hebben. Het komt ook niet uit de ventilatiekanalen of van de kachelventilator, airco aan/uit maakt ook niets uit. Het gaspedaal van mijn Accord is drive-by-wire, of hoe dat in autovaktremen ook mag heten, dus geen mechanicshe verbinding. Winterbanden/zomerbanden ook geen verschil.

Ik heb mn brandstofsysteem al gereinigd met Forte Fuel System Cleaner en Gas Treatment, dus daar zit het ook niet.

Iemand een idee, of richting waarin ik zoeken moet? Please help zodat ik weer met volle teugen kan genieten!

Jazzy Cool

Geplaatst door Jazzy Cool (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

rob010 (0), 13 jaar geleden

Zit waarschijnlijk in je gasklephuis

Jazzy Cool (0), 13 jaar geleden

Rob010: Weet je wat het probleem dan met / in het gasklephuis kan zijn? En wat de oplossing is? Alvast bedankt!

Pivavar (50), 13 jaar geleden

Heb je intussen al eens met een zelfde auto of eigenlijk hetzelfde blok gereden? Zoals al eerder in een ander forum, dit los je niet op.

Jazzy Cool (0), 13 jaar geleden

@Pivavar: die heb ik niet zo beschikbaar helaas. Je kunt best gelijk hebben, maar ik lees het in geen enkele review noch van de vakpers destijds tijdens intro. Dan lijkt het dat niet elk exemplaar dit kwaaltje heeft, zeker niet vanaf nieuw: dus heeft het een oorzaak! Op zn minst wil ik dan de oorzaak weten, indine niet oplosbaar dan toch ter berusting! Jij bent heel stellig, weet je dan ook waar het vandaan komt? Dan hoor ik het gvraag van je. Zo niet, laat me dan rustig verder zoeken op elk mogelijke plek... Dank!

@Rob010: ik hoor graag van je, dan kan ik met deze info naar de dealer!

Hondapro (0) PRO, 13 jaar geleden

Pivavar heeft helemaal gelijk dit ga je niet oplossen je kan het wel oplossen door een nieuw gasklephuis te monteren
heb deze fluit al zo vaak gehoord en hij kan er mee oud worden hoor of je moet kijken op de sloop voor een 2dehanse wat denk ik niet gaat lukken
wij hebben dit vroeger wel vaker besproken met HNL maar die hebben er ook geen oplossing voor dus denk dat je zoek tocht een beetje nutteloos is .

Jazzy Cool (0), 13 jaar geleden

OK, bedankt allemaal voor de info, zo kan ik er wel wat mee. Weet ik nu in ieder geval dat het het gasklephuis is en kan ik in overweging nemen wat ik ermee zou (willen) doen.

Pivavar (50), 13 jaar geleden

We zijn in ons bedrijf hier in het noorden al eens een dag met deze klacht bezig geweest. Alle slangetjes gecontroleerd en ook gedeeltelijk dichtgeknepen (ook koelslangen), niet-orgineel luchtfilter, zonder luchtfilter, loskoppelen wat niet nodig was (cruise control, rembekrachtiger), speciale bakolie van Castrol a tig euro per liter, alles totaal geen verschil. Dit is typisch een geluid dat niemand hoort, totdat je het gehoord hebt en dan hoor je het altijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.