Honda Civic: Gaat soms moeilijk in 2e versnelling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo mede Honda liefhebbers.

Ik heb een 1,4 Honda Civic (2006). Deze gaat soms moeilijk in zijn 2e versnelling. Ik moet soms een 2e keer schakelen. Het probleem is er niet altijd. Het lijkt erop dat ik er met kou meer problemen mee heb dan met warm weer maar ik ben er niet helemaal zeker van. Alle anders versnellingen is er geen centje pijn. Ik kan er dus wel gewoon mee rijden, het is alleen erg irritant. De Honda is altjd in onderhoud geweest bij de officiele Honda dealer. Heeft er iemand een idee over de oorzaak. Is het iets om me echt druk over te maken?

Alvast bedankt voor jullie mee denken.
Groetjes Frank

Pinochat42

Geplaatst door Pinochat42 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rob010 (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk de synchrmomesh ring,je kan er een keer nieuwe olie (MTF) in gooien en kijken of het weg is (of minder word)

*Wat zegt de dealer waar hij altijd in onderhoud er van?

Pinochat42 (0), 13 jaar geleden

Alvast bedankt voor je reactie Rob. Ik ben met dit probleem nog niet bij de dealer geweest. Auto moet binnenkort toch voor een beurt weg en dan neem ik dit meteen mee. Mischien een stomme vraag van mij maar als het inderdaad die ring is is dat dan niet vreselijk snel. Een auto van nog geen 4 jaar oud met 83000 km op de teller? Er is bovendien altijd normaal (rustig) mee gereden.

Groetjes Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.