Honda Civic: handrem lampje brandt bij nemen van scherpe linker bochten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Wie weet wat de oorzaak kan zijn als je handrem lampje gaat branden,wanneer je scherpe bochten naar links neemt en op rechte stukken gaat hij weer uit.Heb zelf een vermoeden doordat het remvl.stof potje ook wat gezakt is dat het missch. een aanduiding geeft dat de remschoenen er bijna doorheen zijn.
Iemand anders nog een tip?Trouwens is de handrem helemaal naar beneden als het lampje brand.

silverhonda

Geplaatst door silverhonda (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Inderdaad, niveau remvloeistof. Deze zakt naarmate de remblokjes slijten. Dus zou daar eerst eens naar (laten) kijken. En dus niet maar zo het potje aanvullen........ Er zou ergens anders ook nog lekkage kunnen zijn. En dat wil je niet hebben. Bomen springen nu eenmaal niet aan de kant als de remmen weigeren.

silverhonda (0), 12 jaar geleden

Bedankt moderator,
Helaas gaan bomen niet aan de kant.Lekkage al gekeken en remvl.stof is agressief dus vreet danwel beschadigd je lak.Was in orde en blokjes worden binnenkort gedaan,maar dacht ik vraag ff en wie weet als de blokken vervangen zijn en hij nogsteeds doet wat mogelijk nog meer de oorzaak zou kunnen zijn.Maar heb je remvl.stof voor diesel en aparte voor benzine?olie enz. heb je dat namelijk wel.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Remvloeistof is voor nagenoeg alle auto's gelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.