Honda Civic: happeren

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i vtec-e

Honda civic 1.5i vtec-e 5d hatchback

Hallo,

Mijn auto happert al een tijdje wanneer ie op temperatuur is gekomen. Ik reed vandaag op de snelweg toen ging het motorstoring lampje branden, toen reed ie perfect zonder inhouden en happeren. Het lichtje van eco(econoom) in het dash brandde toen ook niet meer toen het motorstorings lampje begon te branden en de wagen wel goed reed.
Ik heb nadat ik eventjes zo had gereden en tot de conclusie was gekomen dat ie nu wel goed reed heb ik tijdens het rijden het contact uitgemaakt eventjes gewacht en weer aangedaan want dan gaat het motorstoringslampje uit.
Toen begon het eco lampje weer te branden en het happeren begon weer. ik was een tijdje geleden al naar de honda dealer gegaan om het uit te lezen ze kwamen er niet goed uit en hadden mij verteld dat de map sensor vervangen moest worden, heb ik vervangen maar het probleem bleef. Heeft iemand een idee wat het bovengenoemde kan zijn misschien eindelijk de oplossing tot weer komfortabel rijden.

Groeten,
Ivo

kadet88

Geplaatst door kadet88 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeltje (0), 17 jaar geleden

Hoi ik heb met mijn honda civic precies het zelfde probleem gehad als ik het zo lees. zelfde type alleen iets ouder bouwjaar. wat bleek, de lambdasonde was niet goed/kapot. ik heb deze echter nooit laten vervangen omdat t verder geen kwaad kan schijnt. ik weet niet hoe het bij jou zit, maar zodra het mtr management lampje ging branden was t gestotter ook over. t enige minpuntje dan is dat ie iets meer benzine zal verbruiken...

kadet88 (0), 17 jaar geleden

Toevallig bracht ik mijn civic vorige week om te laten keuren, en o.a c02 was te hoog oorzaak lambda sonde volgens de garage. Heb ik toen laten vervangen, het stotteren was de eerste 2 dagen inderdaad minder maar nu weer als daarvoor.
Ik reed net weer met het motorstoringslampje brandend reed ie weer perfect.
Alleen je hebt het niet in de hand wanneer het motor management lampje gaat branden dus is maar iedere keer weer afwachten.
Ik denk dat het bij mij dan toch iets anders is of de garage heeft het toch niet vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.