Honda Civic: homokneethoes r.b vervangen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 15 dci

Om de homokneethoes wielzijde te vervangen moet de aandrijfas uit wiellager, hoe gaat dit ? is hier speciaal gereedschap voor nodig ?
PS bij VW of SEAT druk je hem er zo uit als moer eraf is

tc ton

Geplaatst door tc ton (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ton dat moet bij zo n honda toch ook kunnen.
moer erop zetten en paar tikjes met de hamer geven ; wel de moer er een stuk op want anders sla je het draad stuk en ben je verder van huis.

groetjes jan.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het moet inderdaad zo kunnen, in de meeste gevallen lukt dit ook, er zijn gevallen bij honda bekent waarbij de homokineet zo vast zit als een huis.. in dit geval heeft slaan geen zin, je maakt de schade zowel aan het lager als de homokineet alleen maar groter, het spul demonteren inspuiten en ermee onder een pers..

paul,

tc ton (0), 17 jaar geleden

beste Jan en Paul Het lukte dus echt niet op deze manier, ook niet met grote trekker en dito hamer.
Ik heb hem intussen vervangen door de as aan v bak los te maken en dan met soepele hoes en spec gereedschap over de binnenste homokneet, wel iets meer werk maar toch.

(heb ook de andere kant geprobeerd deze zit ook muurvast) dus bij Honda is dit toch een andere contructie denk ik
dan bij de meeste auto`s Toch bedankt.

THEFXR (0), 17 jaar geleden

http://www.hondahookup.com/manuals/
daar staan de manuals, staat vast en zeker in hoe de homokineet te wisselen!
succes

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ton maar het is je toch gelukt er zitten andere hoezen op.

groetjes jan.

manuel6862 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

ik heb pas een civic gekocht een 1.5 gl uit 1991. een hele fijne auto maar als ik een bocht te scherp neem hoor ik links voor bij de wielen een fors tikkend geluid. zou dit de lagers kunnen zijn? of is het toch de homokineet? bij de garage zijden ze omdat hij pas een grote beurt heeft gehad dat dit niet veel kwaad kon en dat het zou liggen aan de stuurhoes. iemand enig idee wat dit kan zijn? en wat zou me dit kunnen kosten?

alvast bedankt.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dit geluid is een gevolg van een versleten homokineet, je kunt er voorlopig wel mee doorrijden maar ''fijn'' is het niet? indien je van het probleem af wilt zou ik het repareren, 90,- euro kost een losse homokineet ex montage...

paul,

manuel6862 (0), 17 jaar geleden

He paul dank je wel voor je antwoord,

die 90 euro valt wel mee maar hoe lang zouden ze hier mee bezig zijn bij de garage?en wat kost tegenwoordig het uurloon van de garage?

groet Manuel

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

tja... gezien mijn gereedschap & middelen, doe ik het binnen een half uur, ik verwacht dat de dealer gauw een uur rekent, overigens de prijs van de honokineet is niet een dealer prijs... deze ligt velemalen hoger.. hou daar dus rekening mee... betaal niet te veel.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.