Honda Accord: Honda accord stotterd

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 es

Goedemiddag,
Ik werk zelf bij een renault garage omdat ik graag werk wil hebben maar ik rijd alleen honda omdat ik betrouwbaar wil rijden :)
Nou heb ik net een honda accord gekocht uit 1996 met 135000 km. Het is een gigantische mooie auto maar ik wil hem dan ook 100% perfect hebben. Misschien ligt het aan mij maar als ik erin rijd dan heb ik soms het vermoeden dat hij een slag mist. Het is niet weers of versnellings afhangkelijk. Hij loopt gewoon niet lekker door als ik heb op trek. Als ik grof weg trek heb ik het idee dat het wel minder is is tot helemaal niet maar als het idd iets te maken heeft met de ontsteking dan klopt dat natuurlijk wel. Ik heb de verderkap + kabels vernieuwd en het gasklephuis gereinigd. Deze was overgens wel heel smerig ( ik kreeg hem haast niets schoon). Wat kan ik verder nog proberen? Ik wil volgende week nog ff kleppen stellen maar ik vermoed niet dat het daar in zit aangezien dat bij renault's niet zoveel invloed heeft. (als dat wel zo is waar moet de klep speling op staan?) Ik hbe er een brandstof reinegingsmisddel in gegooid en ben naar duistland geweest (800 km), 2x een tank leeg gereden waarvan 400km op top. Hij moet nou dus ook wel lekker doorgeblazen zijn maar nog steeds hetzelfde probleem. Heeft iemand een idee? Misschien hoort het wel bij de auto maar ik denk het niet want dit soort rijgedrag ben ik van honda niet gewend.
Met vriendelijke groet,
Erik van Sloten

Diag

Geplaatst door Diag (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hugo c (0) PRO, 16 jaar geleden

in het gasklephuis (bovenaan ) zit een regelvijs -origineel is die door honda geborgd met grijze verf.
heb je die ook gereinigd ?
basisafstelling van die vijs is 3/4 tot 1 toer uitgedraaid.
mvg hugo

ps: klepspeling
inl. 0,23-0,28mm
uitl. 0,27-0,32mm

ooievaar (0), 16 jaar geleden

Beste Diag,

Ik had een Honda die reed beroerd stotterde sloeg af en was niet meer te starten.
Hoop geld gekost, niemand kon het vinden. Bij oude Honda's worden de massa punten slecht. Het rare is dat de computer geen massa maakt op zijn tapeinden ( voetjes) maar met 2 zwarte draden in een stekker. Deze gaan naar een of ander massa punt en dat schijnt bij de thermostaat te zijn. De computer loopt niet meer op 12 volt maar op bijv. 9. Je krijgt de vreemdste klachten terwijl de computer verder zijn mond houdt.
Maak de zwarte 2 draden bij de computer bloot en leg deze aan massa. Grote kans dat alles weer als een zonnetje loopt.

Groetjes

mikoman85 (0), 16 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met mijn acoord coupe uit 1994.
Heb em net aangeschaft, maar na 20 km rijden sloeg hij af, met 130 km/u.
Hij slaat zeg maar te pas en te onpas af, met optrekken, afremmen, 'gewoon' 120 rijden.
Hij staat inmiddels een week in de garage, maar we kunnen niks vinden. De bougies zijn vernieuwd, het brandstofrelais, de slangen, de brandstofpomp... Maar niks helpt, de auto blijft (mits warmgelopen) afslaan.... Als hij is afgeslagen kan ik em ook 2 á 3 minuten lang niet starten, want hij wil dan niet. Het lijkt alsof hij eerst moet resetten ofzo.
Kan iemand mij hiermee helpen??? ben ten einde raad.....

Mvg, Mike

hugo c (0) PRO, 16 jaar geleden

ontstekingsmodule of de ontstekingsbobijn verv.
mvg hugo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.