Honda Civic: Honda Civic loopt te langzaam stationair op lpg en valt uit

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Goeiedag,

Ik heb een Honda Civic van 1996 op LPG-G3 van AG. De auto heeft het volgende probleem: als ik hem start, loopt hij goed op gas, alleen zodra ik heel langzaam vooruit rijd valt de motor gemakkelijk uit. Als de motor 1 keer uitgevallen is, is het daarna niet meer mogelijk om de auto op gas te zetten (dit duurt meestal 15 min of langer). Volgende probleem: als ik ermee rijd loopt de motor erg langzaam stationair dat hij zelfs bijna uit staat en als je de koppeling op laat komen voor een bocht trilt hij zelfs door het lage toerental. De auto wil ook wel eens inhouden op gas. op benzine loopt de auto prima en zonder problemen. Waar zou dit mee te maken kunnen hebben?

M.V.G Jeroen

JeroenD

Geplaatst door JeroenD (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hondapro (0) PRO, 13 jaar geleden

Jeroen

Heb je wel is naar je klepspeling gekeken ?? is erg gevoelig op LPG en Honda
enig idee hoe oud de verdamper is , kan ook zijn dat de stappenmotor die op de verdamper zit blijft hangen , kan je makkelijk los halen en even schoonmaken
pas op dat je het veertje niet kwijt raakt .
als je het systeem wil inleren heb je daar wel een tester / laptop voor nodig waar het AG software op staat .komt ook nog wel eens voor dat de DGC gas computer stuk is krijgje ook allemaal van deze symptomen

anders moet je is langs gaan bij autotronic in zwaagdijk http://www.auto-tronic.nl

JeroenD (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja precies, ik ga eerst even kijken hoe ver ik zelf kan komen, uiteindelijk zal ik wel in Zwaag uitkomen. Met een Bosch-systeem kan je helaas niet in het AG systeem. Waar ik het minst op zit te wachten is natuurlijk de computer. Ik ga er eigenlijk van uit dat de verdamper nog niet vervangen is, de auto is zo binnen gekomen. Bedankt voor je nuttige tips, ik zal eerst eens de stappenmotor schoonmaken en de verdamper inspecteren + kleppen stellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.