Honda Cr-V: Honda CR-V loopt zwaar

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo, de kou is gekomen en er is een probleem ontstaan met mijn CR-V, hij wordt afgeremd door iets. Eerst dacht ik: handrem bevroren. ANWB erbij, remmen uit elkaar gehaald, maar zag er goed uit.
Ook met de remschijf eraf draaide het niet soepel.
Naar huis gereden (10km), maar de remmen voelden niet warm aan, dus loopt er niets aan. Maar toch, iets liep zwaar, als je de auto liet uitrollen, stond je sneller stil.
Wat zou dit kunnen zijn? Iets met het achterdifferentieel? Het is een 4x4.
Ik hoorde geen gekke geluiden tijdens het rijden.

Gr.

Arjan

ArjandeG

Geplaatst door ArjandeG (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Pivavar (50), 12 jaar geleden

DPS laten spoelen of tenminste olie verversen.

ArjandeG (0), 12 jaar geleden

Ik zal dat eens laten checken. Ik herinner me nu ook dat bij een scherpe bocht er een grommend en trillend geluid hoorbaar is. Dat zal het achterdifferentieel zijn.

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Zeker als je gerommel en gedreun in bochten hoorde is de DPS olie in het cardan de schuldige.Gezien de huidige temperatuur is het zeker nuttig eerst een stuk te rijden om de olie op te warmen en dan goed af te tappen en te verversen.Mocht het niet helemaal geholpen hebben dan deze procedure nogmaals herhalen.
Als je het zelf doet, gebruik een goed passende sleutel (1/4 vierkant) want de vul- en aftapplug kunnen heel vast zitten.
Succes Vutter

ArjandeG (0), 12 jaar geleden

Nu het weer wat warmer wordt, loopt de boel weer soepeler en gaat het verbruik weer aardig omlaag. Zaterdag krijgt de auto een grote beurt, kijken wat daar uitkomt.

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het goed is wordt de DPS olie vervangen (als je naar een dealer gaat), maar geef er nog wel even extra opdracht voor. TIP: vraag, zeker na het weer van de laatste weken, extra aandacht op het vastzitten van de remblokkon vóór , maar vooral ook achter. Als het mijn auto zou zijn dan gingen de blokken eruit,remtangen e.d. schoongemaakt en weer met wat (keramiek)vet gemonteerd. Is een uurtje extra werkt maar verdient zich vele malen terug!!!
Hoor de afloop wel.
M.V.G. vutter

ArjandeG (0), 12 jaar geleden

Vandaag grote beurt: kwam niets bijzonders uit (92000km). Alleen ruitenwissers kwamen erbij. De DPS olie hoefde toch niet vervangen te worden..het trillen bij een scherpe bocht kwam door een te lage bandenspanning achter...
Dus wat het zwaar lopen geweest kan zijn?
PS: 4,20 ex BTW voor een liter ruitensproeiervloeistof???? Dat betaal ik nog geeneens voor 5 liter....maar goed..

kaleido 1 (1790) PRO, 12 jaar geleden

Dit is van de dealer en veeeel beter!

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Jammer, je legt een probleem voor en slaat alle adviezen van (Honda) advieseurs in de wind.Voortaan deze site maar niet meer mis/ge-bruiken. Hier heeft het probleem voor mij afgedaan.
VUTTER

ArjandeG (0), 12 jaar geleden

Volgens de Honda dealer (auto Scholing) hoefde de DPS olie niet vervangen te worden, dus..... ik heb het voor de beurt expliciet gevraagd om deze olie te checken, maar dat was volgens de werkplaatsmonteur niet nodig...
Dat rare geluid bij een scherpe bocht (bijv keren) kwam dus van de achterbanden, zoals je dat ook wel eens hebt in een parkeergarage, daar hoor en voel je ook wel eens rare dingen als je stuurt.

Willem12089 (0) PRO, 12 jaar geleden

Er zitten hier mensen met Ervaring, en dus ook mensen die eerder met dit probleem te maken hebben gehad.

als je Vraagt de olie te verversen heeft de dealer dit te doen, als je vraagt dit te controleren zeggen ze al gauw dat het nog prima is, af en toe heb ik het idee dat ze er vaak geen zin in hebben bij Merkdealers...

Ik lees en hoor het vaak, merk maakt daarbij meestal niet eens uit, van Fiet tot Mercedes Dealer, allemaal een pot nat..

Tis maar een Tip hoor...

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.