Honda Civic: IMA lampje brand samen met motorstorings lampje

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 vtec

Hallo,

Ik heb een honda civic hybrid uit 2006 daarvan brand ongeveer om de twee weken de ima lampje samen met de motorstorings lampje. Laatst heeft hij vandaag gebrand ( bij zonnige dag)
Ik krijg de lampje uit als ik de minpool lostrek en na 30 seconde weer vastmaak. maar nu is het verkort naar 2 dagen plotseling komt het weer. Ik heb nu de accu polen losgehaald en ga het hele dag los laten gaat dat helpen ??
Is er iets stuk misschien?

En ik heb nog een vraagje.Ik hoor smorgens mijn kleppen tikken en heb begrepen dat ik ze moet laten afstellen kan ik ook dikkere olie in gooien? 15 w 40 ofzo ?? dat ik ze minder hoor of helemaal niet?

Hoor het graag van u

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet,

Lazo

boerboer

Geplaatst door boerboer (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Jammer dat je de polen los gehaald hebt. Anders kon je de foutcodes uit laten lezen bij de dealer.
Nu moet je wachten tot de lampjes weer aan gegaan zijn en de foutcodes weer aanwezig zijn.

boerboer (0), 12 jaar geleden

Bedankt ! Ja , klopt. Ik kijk eerst of de foutmelding terug komt als hij de hele dag losgekoppeld is gebleven. Als de foutmelding weer terug komt ga ik direkt naar de dealer.

Nog een vraagje. Kan ik 15 w 40 in gooien? Om de kleppen minder te horen? Of heeft dat geen zin?

Pivavar (50), 12 jaar geleden

15W terwijl Honda 0W adviseert? Gaat niet goed, 5W is max. Kleppen stellen is een uurtje werk, dus dat gaat je de kop niet kosten. Het zijn niet de injectoren? Die tikken altijd een beetje. Hoeveel km staat erop. Kleppen stellen moet bij 100K.

boerboer (0), 12 jaar geleden

rond 140 staat erop kleppen stellen kost bij de dealer 175euro ik schrok ervan :) Nee ik weet 100% dat de kleppen tikken je merkt het veel smorgens
ik probeer eerst dan 5 w 40 in de gooien ? ok ?

HCH-CH (0), 12 jaar geleden

IMA+motorstoringslampje zou op een defekte accu (158V) kunnen duiden. Als de lampjes weer gaan branden, laat je die bij een dealer uitlezen. Op het IMA-systeem zit tenslotte 8 jaar of 150000 km garantie.
ch

boerboer (0), 12 jaar geleden

Honda dealer vandaag gebeld die zegt moet uitgelezen worden en ima moet geupdated worden maar ergens op internet lees ik dat de update slecht is? en dat iemand problemen ermee heeft gehad? kan dat?

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Update is niet slecht, je kunt alleen het accupakket niet meer tot 2 blokjes leegtrekken. Een defect accupakket komt nauwelijks voor bij 2006-2008 modeljaren. Heb je de complete onderhoudsgeschiedenis van de auto? Ik snap trouwens niet wat je met andere olie denkt te bereiken met betrekking tot de klepspeling. Het is gewoon boutje/moertje, dus olie is niet van invloed. Heb je geen last van kantelende zuigers? Koud goed hoorbaar, na 2 km is het bijna over.

boerboer (0), 12 jaar geleden

[quote=Pivavar]Update is niet slecht, je kunt alleen het accupakket niet meer tot 2 blokjes leegtrekken. Een defect accupakket komt nauwelijks voor bij 2006-2008 modeljaren. Heb je de complete onderhoudsgeschiedenis van de auto? Ik snap trouwens niet wat je met andere olie denkt te bereiken met betrekking tot de klepspeling. Het is gewoon boutje/moertje, dus olie is niet van invloed. Heb je geen last van kantelende zuigers? Koud goed hoorbaar, na 2 km is het bijna over.[/quote]
Als ik de accu pakket niet meer tot 2 blokjes kan leegtrekken dan is het toch beter of niet ? merk ik verschil dan?
Onderhoudsgeschiedenis heb ik wel maar staat niks erin over accu ofzo.
Via via had ik gehoord als je dikkere olie in gooit dat het wel helpt daarom vraag ik het even :)

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Accu is ook geen onderhoud. Als je toch bij de dealer bent, vraag hem dan eens het garantieoverzicht van je auto uit te printen en toe te lichten.

boerboer (0), 12 jaar geleden

[quote=Pivavar]. Het is gewoon boutje/moertje, dus olie is niet van invloed. Heb je geen last van kantelende zuigers? Koud goed hoorbaar, na 2 km is het bijna over.[/quote]
Ja, klopt is over na paar km rijden. Vraagje moet je hem op bepaalde MM instellen? Kleppen stellen kost bij de dealer 175euro. Als mijn monteur het ook kan laat ik het bij hem doen. Moet hij iets weten? Hoeveel MM instellen ofzo?

Alvast bedankt

boerboer (0), 12 jaar geleden

Kan op slot gelukkig niks aan de hand sensortje vervangen alleen. Bedankt!

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Weet je ook welke sensor?

boerboer (0), 12 jaar geleden

weet ik niet sorry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.