Honda Civic: Stilvallen Honda Civic 1.7 diesel tijdens rijden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdti

Het betreft een wagentje dat stilvalt tijdens het rijden door regen en plassen. De motormanagementlamp gaat aan en blijft aan totdat na enkele dagen het geheel opdroogt en de wagen prompt terug start.
Wanneer ik onder het motorcompartiment de zekering F6 verwijder (Fuel Injection Control Unit volgens handboek Haynes) dan gaat de motormanagentlamp uit.
De volgende foutcodes duiken op in het OBDII: 1627 - 1195 - 1235 - 1229.
Het betreft hier duidelijk een kortsluiting door indringing van vocht en ik vroeg me af of ik het systeem tijdelijk kon omzeilen (door een ingang hoog te zetten of iets gelijkaardigs)?
Waar kan ik de Fuel Injection control Unit aantreffen?

Met behulp van een plantensproeier heb ik getracht het probleempunt te lokaliseren, echter deze indringing verloopt relatief langzaam en na meerdere kabelbomen en sensoren klam te maken duikt de storing plots op en het is dan ook niet duidelijk waar het juist mis gaat.

Alvast bedankt en ik zoek intussen verder en laat eventuele resultaten weten.

Francis3119

Geplaatst door Francis3119 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Teksten bij de foutcodes kunnen een aanwijzing geven, maar al die codes zijn specifiek voor Honda.
Anders misschien een keer door de dealer laten uitlezen?

Francis3119 (0), 12 jaar geleden

@oldford. Inderdaad het zijn specifieke Honda codes waarvan je geen text ontvangt bij algemeen uitlezen. Ik vrees echter dat die codes niet correct zullen zijn gelet op de kortsluiting(-en). Intussen beschik ik over een Haynes manual maar de elektrische schema's zijn niet echt uitgebreid. Zo tonen ze geen layout van de kring F6 waarover het gaat. Weet u of iemand waar ik wel de complete bedradingsschema's kan vinden of kopen? Hiermee bedoel ik ook alle I.O's naar de processor (boordcomputer) toe.

Francis3119 (0), 11 jaar geleden

De oorzaak bleek in beschadigde bedrading te vinden. Strooizout en vocht veroorzaakt een kortsluiting. Intussen is de isolatie terug i.o. gebracht en loopt het wagentje terug normaal tijdens regenweer.
Bijkomende tip: zoutneerslag grondig wegstomen indien men gelijkaardige problemen ondervindt.

Hans4040 (185) PRO, 11 jaar geleden

ook weer opgelost...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.