Honda Civic: kleppendeksel op nieuw draad tappen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hoe kan ik opnieuw draad van de kleppen deksel boud , dus de schroefdraad in de cillinderkop op nieuw herstellen ?

Ik merkte dat van 1 boud de draad versleten is in de kop .

Alvast bedankt voor het mee denken .

Mvg Arnold

Arnold12

Geplaatst door Arnold12 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Soms heb je geluk en is alleen het bovenste deel van de schroefdraad er uit. Dan zou je een langere draadeind ( is schroef zonder kop ) er in kunnen zetten en dan een moer er op om de deksel vast te zetten.
Een andere mogelijkheid: met een tap die 1 mm groter is. Als er nu M6 in zit, dan M7 intappen. Eventueel dan een tapeind met M7 indraaien en dan een M7 moer er op om de deksel vast te zetten.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Probeer een werkplaats te vinden die er een helicoil in kan zetten. Dit is een stalen draadje met de vorm van de originele schroefdraad en zo sterk dat je het nooit meer stuk kan trekken .........en de maat blijft zoals het ooit was.
Die setjes zijn ook wel te koop maar wel kostbaar als je er maar een nodig hebt. Mijn ervaring is ook dat dat japanse aluminium wel zwak is . Doe er je voordeel mee. !! Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.