Honda Civic: ECO lampje

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 V-tec

Dag allemaal,

Tijdens het rijden op de snelweg voel je af en toe dat de auto in eens meer kracht heeft. Als dit gebeurd voel je de auto naar voren trekken alsof je gas geeft, terwijl mijn voet niet beweegt. Na een stukje te hebben gereden op 120 valt het ECO lampje weg. Soms duurt het erg lang, soms valt het vrij direct weg. Maar, zodra de auto ineens harder trekt, kan je minder gas geven om op snelheid te blijven, en komt het lampje weer tevoorschijn. Als dat lampje weer uitvalt heb je niet het gevoel dat je meer gas geeft, maar ineens voel je dan weer dat de auto vooruit spurt, dan merk je dat je toch minder gas hoeft te geven om op snelheid te blijven.

Ik heb het gevoel dat ik toch beter verbruik kan krijgen als dit probleem is opgelost, alhoewel is die nog zeker zuinig.

Inmiddels heb ik nieuwe bougies, luchtfilter en bekabeling gemonteerd. Als deze een luchtmassameter had zou ik gelijk daaraan denken, zo voelt het een beetje.

Heeft iemand ervaring hiermee?

Alvast bedankt,

Martin

MWMautos

Geplaatst door MWMautos (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Pivavar (50), 11 jaar geleden

Er is niks mis met de auto, dit is een typisch (bij)verschijnsel van vtec-e. Vast schakelpunt van 12 naar 16 kleppen. Gebruik de zoekfunctie maar eens in dit forum.

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Is that your professional opinion?

En waar zou jij dan op zoeken? Ik meende wel te hebben gezocht voor ong. een uur voordat ik had besloten mijn eigen probleem te posten, zoals altijd...idd niet met behulp van de zoek functie.

Ik twijfel nog steeds. Op 120 zou die in ecostand moeten kunnen blijven rijden en bij optrekken voel je ook af en toe net als of de auto inhoud, of 'hapert' vergelijkbaar met timing wat niet 100% is afgesteld. Kan me niet voorstellen dat het zo hoort.

In ieder geval bedankt voor je reactie!

Martin

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Ook voel je af en toe en haper als je op constant snelheid op een lagere toeren rijd, zeg maar 70km in 5. Ook weer het gevoel als of de timing niet goed is afgesteld.

Maar stationair lopen doet hij zonder enige hik. Ik meende wel dat die wat minder kracht heeft dan hoe het hoort te zijn, maar ik heb niet erg veel ervaring in honda's rijden. Alleen de paar keer in een 1.5 van een vriend jaren geleden en die was een stuk pittiger vermoed ik.

Groet,

Martin

Pivavar (50), 11 jaar geleden

http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=16...

Zal nog even zoeken bij particulieren

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Bedankt Pivavar. Ik zal even de boel uit elkaar halen en goed schoon maken, misschien dat het minder aanwezig zou zijn.

Ik had al het sterke vermoeden dat het niet iets ernstigs was, maar ik stoor me er toch steeds aan.

Voor mijn eigen kennis, waar had jij op 'gezocht' om die link te vinden? Ik heb een paar keer de zoek functie geprobeerd te gebruiken maar was ieder keer tegen gevalen.

Weer bedankt.

Martin

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de links. Leuk om te lezen.

mvgr.,

Martin

marcelw7083 (0), 11 jaar geleden

het schakelpunt van de eco (12v) of normaalstand(16v) bij de vtec-e motor is bij de 5deurs civic heel goed te merken, dit omdat een 5d zwaarder en groter/hoger is dan een 3d.
Als ik het zo lees is er niets mis met de auto, dit komt mij van mijn eigen 5d civic vtec-e heel bekend voor.
Om met de auto op de snelweg in eco stand te komen moet je 115 km/h gaan rijden, wachten tot eco inkomt en dan langzaam naar 120 versnellen. Dan wel onder de 125 km/h blijven anders valt eco uit en moet je genoemde procedure opnieuw doen.
Waar een vtec-e wel gevoelig is : vervuiling van de gasklep, dan is het net of deze bij gasgeven vanuit onderin wat blijft hangen.
En uiteraard de brandstofkwaliteit, tank geen witte benzine want dat merk je direct (er zijn velen die zeggen dat dat onzin is, dat is het niet en dat merk je bij deze arm mengselmotor wel degelijk)

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Bedankt marcel. Dat trukje om het in eco stand te houden had ik idd al door. Wel prettig om te horen dat het toch 'normal' is.

Auto is in middels heen een weer geweest naar zuid Poland, ruim 2500 km in 4 dagen zonder enige hik. Zeker geen problem car.

Weer bedankt,

Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.