Honda Civic: koelproblemen!!!!!!!

Bouwjaar: 1985

Hallo allemaal,
ik heb al een paar weken problemen met m'n auto.ik heb ondertussen al de thermostaat en de waterpomp vervangen, maar zondag op de snelweg werd hij weer heet! Persoonlijk denk ik dat hij te vol heeft gezeten met water, zowel in het expansievat als in de radiateur, kan dat? Nu lijkt het alsof m'n ventilator maar af en toe werkt. Kan iemand mij vertellen of het normaal is dat een ventilator pas gaat draaien als de auto stil staat? En waarom blijft hij heet aanlopen? Kan het zijn dat de koppakking eraan gaat? Er zit géén water bij de motorolie en ook de dop vd motor is schoon. Toen de motor weer warm werd heb ik de verwarming aangezet en dat hielp, de temperatuur bleef goed. Wel ben ik bang om in een file terecht te komen met 30 graden (als het ooit nog zomer wordt). Ik denk namelijk dat hij niet genoeg koelt ofzo. Ik weet dat hij 20 jaar oud is, maar de motor is nog héél goed, zou zonde zijn.....

Please help, Elke

el

Geplaatst door el (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Preatorian (0), 18 jaar geleden

hoi Elke, Is de kleur van het water in je expansievat niet raar of vreemd gekleurd?

Dat je Ventilator pas gaat lopen als je stilstaat dat kan. hij gaat pas lopen zodra die te warm word bijvoorbeeld file want dan kan die niet afkoelen op de rijwind. maar dat die zo heet word is wel vreemd.

ik zoek het toch ergens in de temperatuur sensor,pomp of mischien de sensor die je ventilator aanstuurd (of loopt die wel als je stilstaat? maar nog word die heet?)

word de motor ook erg warm als je gewoon normaal rijd (50km/h ofzo) of word die alleen maar warm in files?

mischien stomme vraag... maar zit er wel genoeg olie in?

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk of de radiateur goed warm wordt. Indien koude plekken radiateur verstopt.

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

verstopte/slecht koelende radiateur komt regelmatig voor.

el (0), 18 jaar geleden

bedankt mensen voor jullie reakties, het water i/h expansievat is gewoon normaal. dus heb ik de radiateur nagekeken en inderdaad, die was kapot. kon er zo niks aan ontdekken, maar aangezien dat het laaste was heb ik hem gewoon vervangen en nu is het probleem opgelost.
nogmaals bedankt voor jullie input en tot het volgende probleem, Elke

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.