Honda civic hb: koelvloeistof

Bouwjaar: 1994

Mijn auto verbruikt erg veel koelvloeistof, bij warm weer weleens 2 liter moeten bij vullen na een ritje. De koelvloeistof lekt nergens. Nou heb ik een andere cilinderkop erop gezet met nieuwe koppaking natuurlijk ,probleem blijft het zelfde. Bij de dealer hebben ze de koelsysteem onder druk gezet maar er lekte nergens koelvloeistof eruit, het enige wat er wel gebeurde is dat de druk wel iets daalde. Ze zeggen dat het wel inwendig kan zijn. Maar dat vindt ik vreemd want ik heb pas een andere cilinderkop op gezet. Maar ze konden mijn bij de dealer niet verder helpen omdat ze zelf niet weten wat het is.
Wie heeft er ervaring met dit probleem?

rancho

Geplaatst door rancho (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

gooit hij het ook niet in het expansievat?
lekt hij ook niet in de auto? misschien is de kachelradiateur lek?

rancho (0), 19 jaar geleden

nee, het is ook niet de kachelradiateur want de matten zijn niet nat.
Hij gooit het wel in de expansievat maar nadat de ventilator aan is geweest zuigt ie weer de koevloeistof op. Daar kun je niet veel aan zien denk ik.

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb het zelf ook gehad zonder uitwendige lekkage, tijdens stationair draaien gebeurde er niks, maar tijdens rijden bleek hij te veel in het expansievat te gooien waardoor deze overstroomde, niks te zien doordat de koelvloeistof heet is en dan verdampt.
mijn oplossing was een nieuwe radiateurdop
is het onder het expansievat toevallig iets wit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.