Honda 1.5 Vtec E: Koppeling

Bouwjaar: 2000

Als ik optrek dan lijkt het soms wel of de motor iets inhoudt en dat de koppeling of iets dergelijks slipt. Hij hort dan een beetje en als ik daarna doortrek is het weer weg. Het is niet altijd zo en het gebeurt vooral als ik hem wat dieper doortrek. of gas geef met een laag toerental in een hogere versnelling 2-3-4. Zoals gezegd lijkt het mij de koppeling, echter als ik hem in stilstand in zijn 3 zet en laat de koppeling opkomen om weg te rijden, dan slaat hij direct af (heb gehoord dat dit een trucje is om je koppelingsplaat te testen). Het gaat om een 4 jaar oude, tweedehands auto, die volgens mij altijd netjes bereden is.

Trouwens, als ik de AC aanzet, dan wordt het erger en is de auto wat meer futloos.

Nu zijn mijn vragen:
1. Heeft dit met mijn koppelingsplaat te maken en is dit normaal voor een auto van 4 jaar.
2. Wat kan ik er aan doen; afstellen of vervangen?
3. Hoeveel gaat mij dat gemiddeld kosten?

Alvast bedankt voor de moeite!

Civic 2K

Geplaatst door Civic 2K (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mr8000 (0), 19 jaar geleden

t trucje wat ik ken om te testen of je koppeling wel goed werkt is dit : rij 50km/h, zet hem in zijn 5, geef flink gas en laat de koppeling ineens los, hij zou met 2 tellen weer het normale toerental moeten hebben, indien niet slipt de koppeling door.
Althans, dat is hoe ze het mij verteld hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.