Honda Civic: Koppeling kraakt, alleen bij warme motor

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 d15b7

Bij een koude motor nergens last van maar als de motor goed is warmgelopen en ik een stuk in de stad heb gereden voel ik mijn koppeling een beetje kraken en gaat ie wat stroever. Net alsof het droog aanvoelt.

Koppeling pakt goed op, geen slippende koppeling, niets ratelt of piept. Nu was het het reservoir van de vloeistof redelijk leeg dus heb ik die bijgevuld. Kan er eventueel lucht in de koppelingscilinders of leidingen zitten?

Of heeft iemand nog een ander idee?

timoklein1989

Geplaatst door timoklein1989 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renee Monteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

mijn broer heeft ook een civic gehad met hetzelfde probleem,ik zou eerst de vloeistof verversen omdat het een hydraulisch systeem is...mocht dat niet helpen dan zou ik er eeen andere hulpcilinder opzetten gr reneé

timoklein1989 (0), 12 jaar geleden

Wat ik er nog vergeten ben bij te vertellen is: Als ik de versnellingsbak in neutraal zet, kan ik de koppeling gewoon intrappen. Dan voel ik hoe de gewone koppeling moet voelen. Dus het is alleen als er aandrijving is en de versnellingsbak is in contact met de motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.