Honda civic coupe: motor wordt heel snel heel erg heet

Bouwjaar: 1995

als ik de auto start met koude motor zie ik de temperatuur van het koelsysteem erg snel oplopen na 4km rijden is die bij het rode vlak aangekomen. dan zakt die weer tot halverwege en gaat dan weer snel omhoog.
thermostaat eruit gehaald maar dit helpt niet.
de waterslang die uit de kop komt wordt erg heet en de slang die onderuit de radiator komt en naar de thermostaat gaat blijft koel.
vandaag met draaiende motor ook gezien dat mijn verdamper van het gas systeem bedekt was met een laagje ijs en dat er wat gas lekte langs een imbusje koelslangen bij gas systeem ook gewoon koud.
Nu denk ik zelf dat mijn waterpomp de geest heeft gegeven is mijn conclusie juist?? en kan ik deze zelf vervangen of is het een grote klus die beter door een garage gedaan kan worden.
en wat zou zoiets kunnen gaan kosten?
mocht het niet de waterpomp zijn wat kan het dan eventueel zijn?
ik heb de afgelopen week zo'n 1000km tussen de 140km en 180km per uur gereden.

Edje2539

Geplaatst door Edje2539 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Edje2539 (0), 19 jaar geleden

Probleem opgelost,
Toen ik de thermostaat eruit haalde liep er wat koelvloeistof uit dus toen ik mijn auto weer starte zonder themostaat was de hele radiator leeg, nu weer gevuld en motor blijft normaal, dus morgen ff nieuwe thermostaat halen en dan is alles weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.