Honda honda accord: na vervangen waterpomp geen vonk meer op de bougies

Bouwjaar: 1994

ik heb een honda accord van 1994 op gas met 305.000 op de teller waar nog geen sleutel op de cilinderkop is geweest,nu had ik mijn waterpomp lek dus heb ik er een nieuwe op gezet, deze wordt echter aangedreven door de distributie-riem ,dus je moet het een en ander even los halen,nu zit de waterpomp er weer op en de riem weer op hetzelfde manier inmekaar gezet (alles gemerkt op de tandwielen poelie etc) gecontroleerd met vliegwiel en bdp alles correct maar na starten blijk ik geen vonk meer op mijn bougies te hebben, wel spuit hij er gewoon benzine (gas) in.
heb een nieuwe verdelerkap op geplaats plus nieuwe rotor,maar nog steeds zonder resultaat,wie kan mij helpen

martin goeman

Geplaatst door martin goeman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ben v. Oudshoorn (0), 19 jaar geleden

Het lijkt erop dat tijdens het vervangen van de waterpomp iets van de ontsteking (primaire bobine aansluitingen of bobinekabel) los is gehaald dat er nu nog bijhangt. Alle aansluitingen al gecontroleerd? als dit allemaal ok is kun je nog kijken of er wel spanning op de bobinekabel staat (middelste op de verdeelkap) door deze los te halen,dichtbij de cil. kop te houden en dan te starten. Dan kun je in ieder geval uitsluiten of het probleem in het verdeelhuis zit of ervoor.

martin goeman (0), 19 jaar geleden

BEN bedankt voor je tip. Ik heb wel mijn bougie kabels los gehad maar verder niets los gehaald met bobine aansluitingen, wel heb ik geprobeerd om de stroomdraden door te meten die naast de cilinder-kop lopen.( omdat ik hier bij moest om een steun los te maken anders wou de distriebutie kap er nier af.)
Maar alles bleek oke daarna na de garage gebracht en na een week werd mij verteld dat ze het probleem niet konden vinden.Dus moest ik zelf weer verder experimenteren heb Van Deine gebeld in volkel (honda sloper) die gaf mij 95% kans dat het de ontstekings module was die rechtstreeks op de cilinderkop zit, ik heb de gok genomen en de module besteld (125 euro ex btw) en het was na monteren gelijk goed.Het was dikke pech dat mijn ontstekings module kapot is gegaan na monteren waterpomp!!! WANT HIERDOOR GA JE IN DE VERKEERDE RICHTING ZOEKEN.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.