Honda Accord 2.0iS: Stotteren en slecht starten, wie heeft een tip of manual?

Bouwjaar: 1995

Sinds een paar weken wil de auto zo nu en dan slecht starten. Tijdens het starten maakt hij dan een seconde of 10 niet eens aanstalten om aan te slaan. Als hij uiteindelijk plotseling aanslaat loopt hij verder prima. Maar dan komt het volgende probleem. Bij het wegrijden of accelereren vanuit lage toeren (<2000 rpm) komt het regelmatig voor dat de auto behoorlijk stottert. Boven de 2000 rpm heb ik het eigenlijk nog nooit gemerkt. Het is allemaal volkomen willekeurig maar lijkt wel steeds vaker op te treden.

Inmiddels heb ik al het een en ander vervangen het afgelopen jaar: bougiekabels, verdeelkap, rotor, bougies, brandstoffilter en heb ik onlangs nog de stationair klep (IAC valve) en wat relais (o.a. het grijze brandsofpompreais) en wat connectorverbindingen schoongemaakt. Allemaal zonder resultaat helaas. Ook het tanken van andere (merk)benzine heeft geen merkbaar effect. De kleppen en voorontsteking zijn onlangs gesteld en gecontroleerd, ook zonder effect.

Wie heeft er nog tips? Kent iemand het probleem? Brandstofpomp? Brandstofdrukregelaar? Komen deze zaken vaak voor?
Is er misschien iemand met meer gegevens van deze auto of de motor? Schema of manual?

Alle hulp is welkom!

Ivo4690

Geplaatst door Ivo4690 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

als ik jou was ivo zou ik de auto een s laten uitlezen bij de honda dealer daar hebben ze de pgm fi tester en deze werkt goed en zeker in het geval van een storing als deze kan het zijn dat ze er toch wat uithalen.
suces max

Ivo4690 (0), 19 jaar geleden

Het is inmiddels opgelost. Het bleek een gebroken koolstift te zijn in de verdeelkap (dus de verbinding tussen bobine en rotor die in de kap gegoten zit, niet het zichtbare stiftje). De verdeelkap was amper een jaar of 2 oud en zal wel ooit gevallen zijn voordat ik em kocht. Hij rijdt en start weer perfect!

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

gelukkig maar voor relatief weinig geld kunnen oplossen.
groeten max.

Ivo4690 (0), 19 jaar geleden

Dat wel, maar voordat het gevonden was... phew.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.