Honda Civic: Ontsteking vonkt niet?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Goedendag,

verhaal in het kort:
De onsteking werkt niet. Andere geprobeerd maar helaas zonder succes. Na een hoop denkwerk toch nog maar een andere ontsteking geprobeerd en toen was het starten lopen. Vervolgens heeft hij enkele dagen stil gestaan en daarna weer geen vonk.

Heb ik pech dat ik tot 2 maal aan toe een defecte ontsteking koop(eerste bij een bekende zaak in de buurt en de tweede bij een online sloopbedrijf) of kan er een storing zijn waar de ontsteking van defect gaat?

Aanvullende info:
Afgelopen zomer heeft de auto met zijn linkerzijde in een slootje gelegen. Hele interieur is eruit geweest en gereinigd net als de zekeringenkast en andere stekkers welke (deels) onder water hadden gelegen(nadat de auto uit de sloot is getrokken ben ik er gewoon mee naar huis gereden, op wat knipperende lampjes na werkte alles op dat moment nog goed.) Na het reinigen werkte alles weer 100% en heb ik er bijna dagelijks zonder problemen mee gereden.
Tot ik 10 december voor apk moest. Onderweg stopte de auto ermee en wilde niet meer aanslaan. Anwb vermoedde ontsteking (toen is hij dus tijdens het rijden uitgevallen, tijdens het afremmen voor een rotonde om precies te zijn. Ongeveer een week daarvoor wilde hij een keer niet aanslaan na het boodschappen doen. Een kleine 2 uurtjes later startte hij toen weer.)

Vermoedelijk heeft het sloot incidentje er niets mee te maken maar wilde het toch even vermelden. Het vreemde is dat de tweede onsteking zijn werk goed deed maar na een paar dagen stilstaan toch helemaal niets meer doet..
Bij de originele ontsteking had ik ook al een nieuwe ontstekingsmodule geprobeerd maar zonder succes. Nu ben ik dus een module en 2 tweedehands ontstekingen verder maar nog steeds geen rijdende auto.

Kan iemand mij verlossen van dit probleem?

Bvd

Hendrik M.

Geplaatst door Hendrik M. (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

thorpe (0) PRO, 10 jaar geleden

vermoedelijk toch de tewaterlating het probleem, de accu moet zo snel mogelijk losgekoppeld worden , liefst nog onder water, dan de droog cabine in , verder rijden nooit doen maar dat wist je natuurlijk niet, de corossie is een sluipmoordenaar in je bekabeling relais computer etc maar aangezien de leeftijd van de Honda zou Ik er niet teveel kosten meer aan maken

Hendrik M. (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de reactie Thorpe.
Er staat 265.000 op de teller en inderdaad ruim 20 jaar oud.. Helaas koop ik voor 300 geen andere auto waardoor ik het nog niet wil opgeven. Heb de auto nu geschorst en bij een kennis op de boerderij staan, mocht het niet lukken dan zit er niks anders op dan hem naar de sloop te brengen en op financieël betere tijden te wachten. Daarnaast zie ik het ook als uitdaging, dat mechanisch en elektrisch ding mag niet de baas worden :)

Ik heb alle stekkers en relais nog eens gecontroleerd. Een hoofdrelais onderaan de zekeringenkast in het dashboard zag er geoxideerd uit maar klikt wel bij contact omdraaien(tot motor managment lampje uit gaat) en ook bij het doordraaien van de contactsleutel zodra startmotor gaat draaien. Heb hem toch gereinigd en opnieuw gesoldeerd maar zonder succes.
Er hangt nog een redelijk groot relais waar slechts 2 draden op aangesloten zijn en 2 stekkers met elkaar zijn doorgelust(er zitten veel meer aansluitmogelijkheden op maar deze worden niet gebruikt) Dit relais ziet er goed uit maar doet niks bij contact/verlichting/starten.. Wil hem nog gaan testen door hem er tussenuit te halen en de draden rechtstreeks aan te sluiten maar is nu lastig aangezien hij niet meer voor de deur staat. Misschien heeft iemand een vermoeden waar dit relais voor dient of is er misschien iemand die mij kan vertellen waar ik een elektrisch schema kan vinden van dit type auto? (Google is meestal veel te vinden maar helaas geen schema civic 90-93)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.