Honda Cr-V: opgelost: Airco werkt niet / nieuw: parkeersensor defect.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik had dus een probleem met de airco, deze was er onder het rijden plotseling mee gestopt...
De dag erop, een raar helikopterachtig geluid van onder de motorkap, ook bij stilstand.
Bleek de magneetkoppeling van de aircopomp te zijn. Deze was defect. Ik dacht: daar gaat mijn vakantiegeld.
De Honda garage bij ons in het dorp heeft de pomp geclaimd bij Honda NL en wat denk je? Ik heb recht op een gratis pomp (normaal 1500 euro!)
Auto heeft minder dan 100k gelopen en dan hoort zo'n koppeling nog niet defect te raken. Mooi ! Volgende week wordt ie vervangen, tot die tijd maar even met de fiets naar mijn werk....bang dat de multiriem door het trillen van de pomp klapt.
Handig om te weten misschien voor andere Honda eigenaren.

Nu is er ook een parkeersensor achter kapot, een van de midddelste twee, de hoeksensoren werken nog goed.
Soms doet de sensor het goed, soms alleen maar piepen terwijl er geen obstakels zijn. Is zo'n sensor makkelijk zelf te vervangen? Ik las op een Amerikaanse site dat iemand de sensor heeft opengemaakt en een aantal solderingen opnieuw heeft gesoldeerd, waarna de sensor het weer goed deed.
Is de sensor er makkelijk uit te halen? Bumper eraf met een paar schroeven?

Groeten,

Arjan

ArjandeG

Geplaatst door ArjandeG (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ArjandeG (0), 11 jaar geleden

Zo, magneetkoppeling vervangen (aircopomp zelf was nog goed). Helemaal gratis, ik hoefde zelfs geen manuren van de garage te betalen!

leonidas (0), 11 jaar geleden

Dank voor de tip over het defect aan de Aircopomp! Door te googlen stuitte ik op je bericht waarvan de beschrijving zeer sterk overeen kwam met onze bevindingen. De vermelding op dit forum heeft er toe bijgedragen (ons..) een hoop geld te besparen!

Voor de zekerheid eerst de ANWB wegenwacht geraadpleegd en deze achtte het niet raadzaam er ver mee te rijden ivm kans op fatale motorschade bij beschadigen multiriem.Volgens de wegenwachter trof hij maar zelden Honda's aan langs de snelweg, maar dat ter zijde! De ANWB heeft de auto naar de Honda Garage getransporteerd; zo blijkt een lidmaatschap toch weer van grote waarde! Daaropvolgend de Honda garage in Gouda geïnformeerd; zij hebben een coulance aanvraag gedaan omdat het ook een 4 jaar oude CR-V betrof met nog geen 80.000km op de teller . Honda Nederland heeft voor ons ook de coulance regeling toe kunnen passen, ondanks het verstrijken van de 3jaar fabrieksgarantie! Zeer netjes van Honda, ondanks dat je zou kunnen denken aan een fabricagefout rond dit bouwjaar bij deze lage km-stand?? Toeval bestaat natuurlijk ook..

ArjandeG (0), 11 jaar geleden

Nou, er zijn meer fouten met mijn CR-V:

- handrem liet vaak niet volledig los: handremkabel naar linkerachterwiel vervangen (ruim 300 euro)
- schokdemper rechtsvoor vervangen (bonken op slecht wegdek en zwabberen) : had Honda garage nog niet eerder meegemaakt (ruim 350 euro)
- parkeersensor achter defect, zeer duur om te vervangen, ruim 400 euro (heb ik nog niet laten doen)
- koppeling klappert vaak bij optrekken in 1 (niet altijd, hangt sterk vanaf hoeveel gas je geeft.
- remmen piepen vaak

Ook trilt de motor nogal als de airco aanstaat. In mijn vorige auto (Opel Vectra) was het nauwelijks te voelen wanneer de compressor aansloeg...

Heb email naar Honda NL gestuurd, ik ben de laatste tijd zo vaak in de garage geweest, het lijkt wel een Franse auto!
Daar had ik niet zo'n dure auto voor gekocht! Ben benieuwd naar hun reactie.

Net 100k gelopen....

kaleido 1 (1665) PRO, 11 jaar geleden

Ook honda is niet meer wat het geweest is , je ziet gewoon over de gehele linie , bij alle merken dat er bezuinigd wordt op kwaliteit , van alles worden de grenzen van duurzaamheid opgezocht, jammer maar zo houden ze zichzelf in stand.

Pivavar (50), 11 jaar geleden

Tja, na 5 jaar een trillende koppeling, een handrem die blijft plakken, een defecte schokdemper en piepende remmen. Volgens mij allemaal zaken die aan slijtage en deels onderhoud onderhevig zijn. Waarbij het gebruik van (zeer grote) invloed is. En de kans dat een parkeersensor na 5 jaar defect raakt door een externe factor lijkt mij vele malen groter dan door een fabrieksfout. Maar dit is een site om elkaar met problemen te helpen, en niet om te lezen aan wie er een mail verstuurd is en hoe goed de auto wel of niet bevalt. Ik voel een moderator aankomen....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.