Honda Jazz: Parkeersensor Jazz2010

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Wie weet waar de parkeersensor zit in een jazz van 2010 ? Met achteruitrijden met caravan of aanhanger wordt deze in tegenstelling tot de mistlamp niet uitgeschakeld, blijft dus piepen. Ik hoor hem het beste rechts achter boven , zit hij daar achter de bekleding ?? En hoe kom je er het beste bij om hem uitschakelbaar te maken ?? Om zo maar in het wilde weg te gaan "slopen" is niet de bedoeling natuurlijk. Bvd voor een tip.

Geplaatst door

HONDAJAZZ (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De electronica van de parkeersensoren zit achter het rechter kofferbekledingspaneel alsook de electronica van de trekhaakaansluiting. De zoemer zit achter het paneel van het kleine zij/achterruitje.Indien de trekhaak en de sensoren door de dealer met originele onderdelen zijn gemonteerd moeten de sensoren uitschakelen met het insteken van de stekker.Als dit niet zo is dient de dealer dit m.i. alsnog goed aan te sluiten. Is dit alles niet bij de dealer gedaan (dom dus,lijkt goedkoper te zijn) dan toch maar een bezoek aan hem brengen.Niet zelf gaan zitten of laten rommelen met sensoren en/of trekhaakaansluiting daar de electronische ravage enorm kan zijn.
M.V.G. Vutter1

Vutter1 0
badge

12 jaar

Hallo, bedankt voor het reageren ! Ik was ook niet echt van plan de hele zaak te slopen. Ik ging er even van uit dat de dealer alles goed aangesloten had, de mistlamp gaat namelijk wel uit bij het insteken van de AHW-stekker. Dan moeten ze dit dus ook maar even akijken, is er blijkbaar iets verkeerd gegaan. Dat piepje irriteert best wel als je achteruitrijdt met de caravan ! En vaak heb je dan dus alle aandacht nodig.

HONDAJAZZ 0

12 jaar

Als de mistlamp uit gaat zit de electronica van de trekhaak logischerwijs goed aangesloten,maar is de doorlus naar de parkeersensoren niet aangesloten.Is dacht ik een zwarte draad met rode bies welke in de zwarte stekker op het sensorunit moet worden bijgestoken. Metalen stekkerdeel zit er al aan.
Laat eens weten hoe het afloopt.
M.V.G. Vutter1

Vutter1 0
badge

12 jaar

Goedemorgen !
Probleem is opgelost !!
Bedankt voor de terugkoppelingen.

HONDAJAZZ 0

12 jaar

Misschien kun je ook aangeven hoe?

Pivavar 80

12 jaar

Goedemorgen weer ! Misschien dat er ergens iets los heeft gezeten, of een slecht contact geweest in de verbinding onder de auto. Alles werkt zoals het hoort, geen gepiep meer. Ik heb wel voordat ik de caravan ophaalde 2 weken geleden zowel de caravanstekker als het "stopcontact" ingespoten met contactspray. Het is voor mij een raadsel waarom het anders weg is. Ik kan alleen bedenken dat met de aanhanger erachter (7-polig) waarbij het ook optrad, het spul iets anders geschakeld is dan met de caravan, maar nu is het in ieder geval over. Mocht het weer terugkomen, om wleke reden dan ook, dan ga ik verder zoeken.

HONDAJAZZ 0

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.