Honda Jazz: Wegvallen verlichting JAZZ 2010

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Heeft iemand enig idee hoe het komt dat de verlichting (vóór in ieder geval) van onze Jazz 2010/1.4 regelmatig vanzelf even duidelijk zichtbaar wegzakt ?? Is onder alle bedrijfsomstandigheden.

Geplaatst door

HONDAJAZZ (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Geen garantie op de auto?

kaleido 1 5000
badge vip badge

12 jaar

Ja, wel garantie, maar voor probleem was bij garage niet direct een oplossing bekend, vandaar de vraag of het vaker voorkomt.

HONDAJAZZ 0

12 jaar

Betreft het alleen dimlicht of ook stads- en achterlicht alsmede dashboardverlichting.Voor alleen dimlicht het volgende:
Een serie van de Jazz heeft een terugroep gehad voor dit probleem, n.l. een modificatie/vervanging van de lichtschakelaar. Ik weet niet of deze auto er ook onder valt, maar dat weet de DEALER wel.

Vutter1 0
badge

12 jaar

Zet de airco is uit
verder nooit problemen in dit geval wel met inslaan van de a/c pomp dat spanning iets weg zakt waardoor verlichting een dipje geeft.

.

Hondapro 0
badge

12 jaar

Tot zover allen bedankt ! Wij hebben de airco eigenlijk nooit aanstaan, alleen ventilatie. Maar ik zal er extra op gaan letten, soms gaan dingen automatisch en heb je er geen erg in. Zover ik na kan gaan is het alleen dimlicht, met grootlicht rijden we ook amper, dat kan in NL bijna niet (hi)
Achterlicht etc. kan ik niet beoordelen.

HONDAJAZZ 0

12 jaar

1.4 heef climate controle dus als die op automatisch staat loopt de pomp gewoon mee
aangezien de temp zender van de airco in de verdamper zit blijft die ook als het buiten kouder is inslaan

Hondapro 0
badge

12 jaar

Ik ga morgenochtend dat wat ik uit kan zetten uitzetten, A/C dus op OFF, fan op OFF. Ik ga het afwachten, en zo gauw ik iets naders weet, of van de dealer, meld ik dat uiteraard ! Dat hoort er bij.

HONDAJAZZ 0

12 jaar

Ventilator kan je gewoon gebruiken , alleen het systeem even op handmatig zetten ( auto off knop ) en je kan dan gewoon alles gebruiken als op het display met a/c teken maar uit is 100% dat dit jou probleem is bij het vorige model kwam deze klacht ook wel is maar dat met de teller verlichting , aangezien dit led's zijn is hier weinig aan te doen .ze kunnen natuurlijk bij jou dealer even de boel door meten accu en dynamo

[quote=HONDAJAZZ]Ik ga morgenochtend dat wat ik uit kan zetten uitzetten, A/C dus op OFF, fan op OFF. Ik ga het afwachten, en zo gauw ik iets naders weet, of van de dealer, meld ik dat uiteraard ! Dat hoort er bij.[/quote]

Hondapro 0
badge

12 jaar

Goedemorgen !
Een hele tijd met diverse situaties gereden, inderdaad met AC uit is er geen probleem. Dealer geeft aan dat HONDA NL dit niet als een probleem ziet, en er ook niets aan gaat laten doen. Voorstel voor een grotere accu om de grotere stroom op te vangen is wel bekeken door dealer, maar HONDA NL geeft aan de kosten niet te dragen. Er is dus ook geen test gedaan met een grotere accu. Zwak van Honda NL, toch een ontevreden klant. Overigens ook in een enquete van Honda NL aangegeven, maar niets op teruggehoord.
We zullen er mee moeten leren leven denk ik.

HONDAJAZZ 0

12 jaar

Auto is goed, dus het is geen probleem maar een producteigenschap. Wij hadden deze opmerkingen al bij Accord 2003 klanten, dus blijkbaar valt het allemaal ruim binnen de normen.

Pivavar 80

12 jaar

Goedemorgen.
Ja, auto is verder prima. Alleen , wie stelt welke norm ? Ik vind het bijzonder hinderlijk, kreeg ook al opmerkingen van iemand die voor ons reed, maar als HONDA bij monde van de dealer stelt dat zij het geen probleem vinden, wat moet je dan ? Een rechtzaak, een formelere klacht ? Bij HONDA zelf kom je niet binnen, dat gaat allemaal via de dealer, en eerlijk gezegd is die best goed, en wil ik daar ook geen "ruzie" krijgen.
Maar het blijft een punt van ontevredenheid die ongetwijfeld mee zal spelen in de aanschaf van een volgende auto.

HONDAJAZZ 0

12 jaar

Goedemiddag (of zo)
Van een paar andere Jazz rijders ook gehoord dat zij hetzelfde probleem hebben, en er ook geen oplossing voor hebben weten te vinden.
We laten het maar zo.
Bedankt allemaal.

HONDAJAZZ 0

12 jaar

Er is dus geen oplossing gevonden, Honda NL doet het af als geen probleem.

HONDAJAZZ 0

9 jaar

Ik had bij mijn Jazz vanaf nieuw een forse afwijking van de brandstofmeter. Dat vond Honda ook al een producteigenschap waar ik maar mee moest leven. Petje af voor de dealer , die het op eigen kosten corrigeerde. Ook bij andere merken heb ik dergelijke ervaringen. Importeurs wringen zich in de gekste bochten om onder garantieclaims uit te komen. Dealers willen dan vaak nog wel eens wat doen om de relatie met de klant niet op het spel te zetten denk ik.

E.T.Wiersum 0

9 jaar

Bedankt voor het antwoord, blijft mijn probleem van 0,11 A tijdens "rust" nog staan. Gaan we eerdaags weer aan meten.

HONDAJAZZ 0

9 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.