Honda Jazz: Zwaar sturen en stuur komt niet vanzelf terug

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i dsi

Hallo,

Ben met een Jazz bezig die ik nogal zwaar vind sturen. Het stuur komt ook niet vanzelf terug na een bocht, dat moet je echt zelf doen. Is dat een bekend probleem of eigenschap van deze auto?

Zijn er bepaalde onderdelen die verdacht zijn als dit probleem zich voordoet?

Ed2457

Geplaatst door Ed2457 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Jazz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Helemaal vreemd is het niet bij de elektrische stuurbekrachtigingen van Honda, maar het moet wel met mate zijn. Rij je vlotjes op een mini-rotonde en je laat het stuur los en je blijft vanzelf de rotonde volgen, dan kan het beter. Maar als je vanaf een mini-rotonde stuurt en je moet de laatste 5 minuten recht zetten, dan is er geen verbetering mogelijk.

Ed2457 (0), 12 jaar geleden

Ik had inmiddels begrepen dat het deels wordt veroorzaakt door de elektrische stuurbekrachtiging. Maar is de stuurbekrachtiging zelf dan stuk als hij uit zichzelf de bocht vervolgt? Of is er ook iets aan af te stellen? Ik moet er nog eens in rijden of hij deels terug komt. In eerste instantie werd ik verrast door het stuurgedrag (in negatieve zin).

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Wordt vooral veroorzaakt door slijtage in het stuurhuis zelf. Je kunt de druktaats iets losser stellen (minimaal, want anders gaat ie rammelen) en de voorwielen ietsje uitspoor geven voor een iets rustiger stuurgedrag. Maar als het echt niet goed is, moet er een nieuw stuurhuis in.

Ed2457 (0), 12 jaar geleden

Ok, gaa eerst proberen te stellen. Dank voor je antwoord! Ed

Ed2457 (0), 12 jaar geleden

Ok, ga eerst proberen te stellen. Dank voor je antwoord! Ed

Ed2457 (0), 11 jaar geleden

Ben er inmiddels achter dat het zo hoort bij deze auto, alleen komt het stuur dus niet zo vlot terug als bij een hydraulisch stuurhuis. De eigenaar van de auto had er overigens geen problemen mee, het viel mij op bij een proefrit. Kwestie van gewenning dus blijkbaar. Opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.