Honda Accord: Piepend geluid tijdens rijden.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo mensen, na laatste grote beurt opgevallen dat er een piepend geluid onder de motorkap vandaan komt. Ik dacht eerst dat het de V snaar was of multiriem die slipte. En heb deze laten vervangen. Tot mijn grote ergernis piept het nog steeds na vervanging van deze riemen. Mijn buurman is automonteur en heb hem gevraagd wat het piepen kon zijn. Nadat ik hem had verteld dat hij niet piept als ik de koppeling in duw wist hij gelijk wat er aan de hand was.
Het schijnt namelijk het druklager te zijn van de versnellingsbak die het geluid veroorzaakt.
Mijn vraag is: Hoe veel gaat me dit grapje kosten bij de dealer ongeveer? (ik weet dat ik dan alles moet laten meenemen zoals diafragma en koppelingsplaten) En hoe lang zou ik hiermee kunnen blijven door rijden? Ik had ergens gelezen dat iemand hier nog 100.000 km nog mee had gereden. Is dit mogelijk?

Alvast bedankt voor de info.

wheeljack32

Geplaatst door wheeljack32 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

wheeljack32 (0), 11 jaar geleden

Ik ben zelf maar achter het antwoord aan gegaan, daar reakties uitblijven. Reparatie kost gemiddeld 800 tot 900 Euro. Echter de monteur adviseerde mij om er gewoon mee door te blijven rijden. Ik kon er nog makkelijk 100.000 mee rijden verzekerde hij me. Dus dat ga ik dan ook doen. :)

wheeljack32 (0), 11 jaar geleden

Afgelopen week toch maar laten repareren. Wagen begon ontzettend te brommen bij optrekken en koppeling ging erg zwaar om in te trappen. Bij reparatie bleek dat idd het druklager zwaar was beschadigd. Hij rijd nu weer als een zonnetje, koppeling kun je makkelijk intrappen en versnelling pakt die gelijk.

wheeljack32 (0), 10 jaar geleden

Na een paar maanden is het piepen weer terug? Waarschijnlijk is het druklager weer kapot. Kan alleen maar het druklager zijn want als ik de koppeling intrap is het piepen weg. Hoe kan dit nou zo snel stuk gaan? Ze hadden alles vervangen. Dit is echt balen.

wheeljack32 (0), 10 jaar geleden

Piepend geluid is vanzelf weer verdwenen...

wheeljack32 (0), 9 jaar geleden

Het piepen is inmiddels weer teug met wraak. Net alsof een V-snaar voortdurend piept. Alleen is het volume een stuk minder maar goed hoorbaar in de bebouwde kom. Als ik de koppeling intrap is het piepen weg. Vreemd omdat toch het druklager etc vervangen is een paar duizend kilometer geleden.

wheeljack32 (0), 9 jaar geleden

Geen problemen tot nu toe met schakelen of de koppeling alleen het piepen blijft ram irritant.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.