Honda Jazz: Radio weigert af en toe

Bouwjaar: 2003

Radio weigert af en toe maar de cd speler werkt goed, het is een originele af fabriek ingebouwde radio/cd speler, kent iemand het probleem?

Herman 08

Geplaatst door Herman 08 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Jazz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

muggo (0), 11 jaar geleden

de antenne plug achter in de radio nog goed ?

Robbie Jensema (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik heb een klant met hetzelfde probleem hier. Is dit nog opgelost Herman?

Of heeft iemand anders dit probleem wel eens vaker gezien?

Driver1980 (0), 8 jaar geleden

Ja dit probleem is algemeen bekend bij de Honda Jazz. Via marktplaats worden er zelfs diensten aangeboden om de originele radio van de Honda Jazz te repareren. Wij hebben een aantal weken geleden ook een Honda Jazz gekocht met een radio die niet werkte. Alleen de cdspeler werkte wel. Ik heb via marktplaats een andere tweedehandse originele Jazz- radio op goed geluk gekocht voor 60 euro en nu doet de radio het ook gelukkig. Diverse sloopbedrijven bieden een gebruikte Jazz-radio aan, en met de kennis dat deze radio's regelmatig defect gaan vragen ze hier bijna 200 euro voor. Reparatie kost ook 200 euro. Het probleem zit 'm binnen in de radio. Er moet daar iets gesoldeerd worden waardoor dit contactpunt weer goed werkt. Via Google is daar veel over te vinden, vooral in het Engels, aangezien de Jazz in verschillende andere landen meer verkocht is dan in Nederland. Hopelijk heb je iets aan deze informatie. Succes!

Jazzeigenaar (0), 7 jaar geleden

Ik had dit probleem ook met mijn Jazz uit 2004.
Via ebay heb ik het volgende onderdeel gekocht voor nog geen zes euro. LDO, FIXED, 8V, 1A, TO-252-5 Part # ROHM BA08CC0WFP-E2
De radio heb ik zelf uitgebouwd, maar om geen risico te nemen heb ik door een electro specialist voor 25 euro het onderdeel in de radio laten vervangen.
Hij zei dat er een soort van coating over de printplaat leek te zitten, waardoor solderen wat lastig ging. De radio doet het sindsdien weer probleemloos.

Robbie Jensema (0) PRO, 7 jaar geleden

Mooi dat er een oplossing is, wij hadden er ook een gebruikte ingezet en was het probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.